Prima ediţie a Clubului de Dezbateri ASAFFI

Clubul de dezbateri-afisAsociaţia Studenţilor şi Absolvenţilor ai Facultăţii de Filosofie Iaşi organizează Clubul de dezbateri ASAFFI. Prima ediţie a proiectului se va lansa cu dezbaterea ce va avea loc pe 27 martie, ora 20:00 în sala D308 din corpul D al UAIC.

Tema acestei săpătmâni va fi Sinuciderea asistată-morală? pe marginea căreia se vor formula argumente pro şi contra de către două echipe a câte două persoane. Invitaţi sunt prof. Dorina Ţicu din cadrul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice şi Cătălin Feodor, cercetător la Academia Română, domeniul antropologie. După ce dezbaterea dintre echipe va lua sfârşit, publicul din sală este invitat să pună întrebări sau să aducă argumente asupra unui punct de vedere.

În a doua parte a evenimentului, cinci persoane din sală vor ţine un discurs de două minute cu privire la o temă ce va fi distribuită pe loc. Persoanele din public pot pune întrebări, aduce completări sau deschide discuţii.

Acest proiect îşi propune să încurajeze dezbaterea unui subiect de natură socială şi filosofică între studenţi şi specialişti, într-un cadru mai puţin formal. De asemenea, cei ce se implică în discuţii au ocazia de a-şi susţine un punct de vedere în faţa unui auditoriu şi de a-şi îmbunătăţi abilităţile de comunicare în public.

Aceasta este prima ediţie a Clubului de dezbateri, ce se va desfăşura lunar. Temele abordate vor varia, fiind preluate din domeniul social, politic, filosofic sau cultural.

Leave a Reply

Your email address will not be published.