Avortul: Crimă sau Necesitate?

afis avort (1)

Asociația Europeană a Studenților în Drept (ELSA) IAȘI organizeaza in data de 27 martie 2013 Discutia Panel – Avortul: crima sau necesitate?

Evenimentul va avea loc la Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Amf. II.6, începând cu ora 14:00 şi îşi propune abordarea unor opinii controversate cu privire la acest subiect.

 

Acest proiect urmăreşte să îmbogăţească informaţiile şi cunoştinţele participanţilor despre tema abordată prin stimularea înţelegerii de către aceştia a avantajelor si dezavantajelor avortului. Totodată, se doreşte sporirea gradului de implicare şi conştientizare a complexităţii, dimensiunilor şi gravităţii acelor situaţii de fapt ale lumii actuale cu care se confruntă societatea contemporană.

 

În prima parte a discuţiei se doreste reliefarea consecinţele avortului din punct de vedere psihologic. A doua parte are în vedere consecinţele medicale ale avortului asupra femeii. De asemenea, care sunt cauzele medicale care determină o mamă să ia această decizie? În ceea ce priveste a treia parte se abordeaza perspectiva religioasă asupra avortului. Ca o a patra perspectivă, se acorda importanţă subordonării avortului condiţionărilor legale. Sunt depistate cazurile care se găsesc în afara limitelor legale?

De asemenea, vor fi avute în vedere şi drepturile asupra propriului corp, ca premisă a libertăţii şi factorii socio-economici şi medicali care influenţează rata avortului.

 

Evenimentul se adresează publicului larg, indiferent de vârstă sau preocupări. Scopul este cel al unei corecte informări cu privire la problema avortului. Fie că abia am intrat pe băncile liceului sau suntem deja studenţi, fie că abia am pornit la drum în privinţa carierei noastre sau avem deja o carieră bine dezvoltată, este de datoria noastră în calitate de cetăţeni, să avem în bagajul de cunoştinţe informaţii despre avort, acestea ajutându-ne să descoperim anumite mecanisme de depistare si de combatere a acestuia.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.