Eveniment „Elsa Day : Human Rights”

elsaELSA Iaşi vă invită în data de 20.03.2013, începând cu ora 14.00 în Amf. II6 din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” la Conferința “Sclavia modernă”.

Ce vom discuta?

În prima parte a discuției ne propunem să reliefăm “Pericolul apatiei cetățenilor în democrație”. Indiferența acestora împiedică dezvoltarea și funcționarea unui sistem democratic adecvat.

A doua parte are în vedere “Traficul uman”. În ultimul timp, acest fenomen a luat amploare fiind determinat de accentuarea pauperității în societate.

În ultima parte acordam imporțantă sub temei referitoare la “Dreptul detinuților”. Privarea de libertate reprezintă o sancțiune necesară în sistemele juridice penale, însă aceasta trebuie să asigure o bună dezvoltare și să ofere un scop, un progres ulterior.

Ce urmarim?

Acest proiect urmăreşte să îmbogăţească informaţiile şi cunoştinţele participanţilor despre tema abordată prin stimularea înţelegerii de către aceştia a diverselor forme de sclavie modernă şi propagarea măsurilor, a strategiilor în vederea combaterii lor. Totodată, se doreşte sporirea gradului de implicare şi conştientizare a complexităţii, dimensiunilor şi gravităţii acelor situaţii de fapt ale lumii actuale cu care se confruntă societatea contemporană.

Leave a Reply

Your email address will not be published.