Se întâmplă la IASHINGTON: Educaţie, internaţionalism şi culturile lumii!

 

 

 

 

 

 

 

Tineri entuziaşti, dornici de performanţă, cu ambiţii îndrăzneţe şi minţi creative. Ei sunt cei care organizează şi anul acesta în Iaşi conferinţa internaţională IASHINGTON. Vorbim despre voluntarii organizaţiei non-guvernamentale AIESEC Iaşi, care, în perioada 3-9 septembrie 2012 vor să aducă 90 de participanţi de peste mări şi ţări şi 60 de delegaţi români pentru a participa la IASHINGTON.

Gândit iniţial pentru a promova oraşul prin valorile culturale şi potenţialul educaţional, IASHINGTON este astăzi o combinaţie între educaţie, culturi ale lumii şi internaţionalism.

Anul acesta sesiunile de învăţare au subiecte pe măsura speakerilor invitaţi: leadership şi management, antreprenoriat şi iniţiativă, motivaţie şi leadership personal şi nu în ultimul rând gândirea creativă.

Printre cei responsabili cu dezbaterea acestor subiecte se regăsesc speakeri internaţionali ca: Garret Gravesen şi Kevin Scott din Georgia- S.U.A, Josh Paradis din Virginia-S.U.A, Bruno Medicina-Italia sau Jennifer Wllison din Anglia. Şi din România vor fi prezente nume cu rezultate remarcabile: Alex Găvan, Paul Olteanu, Tedy Necula, Cristian Oneţiu sau Tincuţa Apăteanu. Nu lipsesc nici reprezentanţi ai Iaşului precum Emanuel Martoncă, Adriana Ursache, Marius Ghenea sau Alina Cojocaru.

Pentru cei care nu vor mai prinde locuri la IASHINGTON ca şi participant, echipa de organizare a pregătit o surpriză: un treasure hunt deschis tinerilor din Iaşi! Mai exact 150 de persoane vor putea face echipe cu delegaţii internaţionali şi vor cutreiera oraşul în lung şi în lat în căutarea indiciilor! Competiţia va testa abilităţile fizice şi intelectuale ale echipelor formate şi va cuprinde trasee cu principalele obiective turistice ale Iaşului.

Şi dacă concursul de treasure hunt nu vă găseşte pregătiţi sau în formă, cu siguranţă un spectacol al culturilor lumii vă va încânta. Global Village-ul sau “satul global” în traducere, va fi o adevarată paradă a culturilor din întreaga lume. În ultima zi de IASHINGTON, pe 9 septembrie, toţi ieşenii sunt invitaţi să se bucure de un spectacol plin de energie şi voie bună: dansuri tradiţionale, cântec popular şi teatru, expoziţie de obiecte şi costume de prin toate părţile lumii şi degustări de mâncare specifică zonelor de unde vin delegaţii internaţionali!

Conferinţa are şi un site oficial:www.iashington.com unde puteţi afla mai multe despre desfăşurarea evenimentului, dar şi o pagină de Facebook cu ajutorul căreia puteţi fi la curent cu toate noutăţile.

Echipa de organizare promite să revină cu detalii tot mai interesante aşa că sunteţi invitaţi să urmăriţi ce se va mai întâmpla anul acesta la IASHINGTON!

Leave a Reply

Your email address will not be published.