Echos Francophones – Concurs internațional de poezie și proză în limba franceză

Asociația Studenților Francofoni din Iaşi invită elevii și studenții români și străini să participe la cea de-a VII-a ediție a concursului de poezie și proză în limba franceză, Echos Francophones, desfășurată între 10 martie și 15 mai 2012.

 

Temele concursului și etapele desfășurării proiectului Echos Francophones

Organizatorii le propun creatorilor de poezie și proză să respecte una sau ambele teme ale concursului de anul acesta: Măștile societății de astăzi și Primii fiori. Creațiile, respectând regulamentul competiţiei, vor fi încărcate de participanți pe pagina web a asociației: http://asfi.ro/echos12/participa.html sau vor fi trimise pe adresa aefi_ro@yahoo.fr. între 24 martie – 24 aprilie 2012, urmând ca jurizarea să se desfăşoare în perioada 25 aprilie – 02 mai 2012, iar anunţarea câştigătorilor în intervalul 03 – 04 mai 2012.

Jurizarea

Jurizarea va fi făcută în baza regulamentului ediției a VII-a a concursului Echos Francophones- postat pe www.asfi.ro în variantă bilingvă-, de către profesori de limba franceză de renume de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași și din diferite licee din țară.

Premiile Maeștri ai poeziei/ prozei francofone

La finalul competiției, treisprezece dintre tinerii participanți, împărţiţi în patru categorii: elevi şi studenţi, respectiv poeţi şi prozatori, vor primi titlul de tineri maeștri ai poeziei/prozei francofone și vor fi invitați pentru o zi la Gala decernării premiilor Echos Francophones ce va avea loc la Iași, în data de 13 mai 2012 și care va încheia Festivalul “Zilele Studentului Francofon”. Toate creațiile vor fi publicate în revista destinată concursului internațional Echos Francophones.

Serile literare

Proiectul cuprinde și 3 Cafenele literare, spre facilitarea înțelegererii scopului concursului și a temelor sale. Cele trei seri culturale au teme diferite, legate, însă, de domeniul literaturii, de istoricul și importanța literaturii francofone. În acest sens, participanții la aceste cafenele literare sunt invitați să recite, să comenteze poezii și texte în proză în limba franceză și să ia parte la momentele artistice pregătite de organizatori, împreună cu invitații speciali.

Leave a Reply

Your email address will not be published.