Stagii de formare pentru studenţii de la Drept

Click pentru a vedea afisul


Asociaţia LiderJust, cu sprijin şi finanţare din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii, realizează proiectul Busolă în carieră”Acesta reprezintă un program complex de orientare în carieră pentru studenţii la drept, având trei componente principale: conferinţe, stagii de formare profesională şi mentorat. Scopul Asociaţiei este de a oferi participanţilor din proiect o nouă abordare în ceea ce privește orientarea profesională a acestora, contribuind astfel la reformarea și îmbunătățirea sistemului de justiție din România.

Programul a debutat în noiembrie 2011 prin conferinţa inspiraţională – „Despre valori în cariera ta“ organizată simultan în 4 centre universitare din țară: București, Constanța, Craiova, Iași. Cea de a doua conferință – „Despre alegeri în cariera ta“ a avut loc în data de 7 martie 2012 și a urmărit aceeași structură ca prima serie de conferințe.

A doua componentă a programului este reprezentată de două stagii de formare profesională, fiecare de câte două luni (prima având loc în aprilie-mai 2012 şi a doua în septembrie-octombrie 2012).

Dorim pe această cale să informăm studenţii facultăţilor de drept din ţară despre posibilitatea de a face practică îninstituţiile publice şi private partenere ale programului, putând opta între două tipuri de stagii de formare:

stagiu de formare mixt, în cadrul căruia vor putea alege patru instituţii dintre cele partenere la care vor face cate două săptămâni de practică. Acest tip de stagiu este dedicat studenţilor încă indecişi cu privire la cariera lor, oferindu-le o imagine de ansamblu asupra profesiilor juridice.

– stagiu de formare aprofundat, în cadrul căruia studenţii vor petrece cele două luni la o singură instituţie la alegerea lor. Acest tip de stagiu de formare va oferi studenţilor decişi cu privire la viitoarea lor carieră o imagine aprofundată asupra profesiei pe care o vor alege.

Pentru fiecare dintre cele 2 stagii de formare profesională vor fi selectaţi 30 de studenţi la drept, în anii de studiu 3 şi 4,
din toate centrele universitare, care sunt interesaţi de dezvoltarea personală şi vor să aprofundeze cunoştinţele juridice, să-şi dezvolte abilităţile profesionale, să descopere secretele diferitelor profesii juridice şi să cunoască experţi din domeniu. Acest din urmă aspect este un element central pentru realizarea proiectului, deoarece ne propunem să susţinem apariţia şi dezvoltarea unor relaţii de mentorat între profesionişti şi studenţi care să îi ajute pe aceştia din urmă să facă cele mai bune alegeri în carieră.

Menţionăm că participanţii vor fi selectaţi de către membrii asociaţiei pe criterii vizând performanţele academice, activităţile extra-curriculare şi abilităţi personale.

Întrucât stagiile de formare profesională vor avea loc numai în Bucureşti, 10 studenţi care studiază în alte centre universitare din afară Bucureştiului, din totalul celor 30 selectaţi pentru a participa la stagiu de formare, vor putea beneficia de sprijin financiar sub forma unei burse în valoare totală de 500 de dolari. Bursele se acordă pentru merite academice şi extra-curriculare deosebite.

Termen limită: 19 martie 2012

Informaţii suplimentare pe site-ul http://www.liderjust.ro/.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.