Simpozionul Național Studențesc Mihai David

În perioada 4-5 noiembrie 2011 Facultatea de Geografie și Geologie și Liga Studenților de la Geografie și Geologie Iași, sub tutela Universității “Alexandru Ioan Cuza” organizează ediția II a Simpozionul Național Studențesc Mihai David.

De ce simpozion al studenților?

– Din necesitatea consolidării învățământului geografic în cadrul spațiului academic și crearea oportunităților pentru creșterea sustenabilității și a continuității sistemului de învățământ universitar de tip Bologna care să asigure continuitatea cercetării pe domenii specifice geografiei și științei mediului.

– Studenții din toate ciclurile universitare au participat de-a lungul ultimilor ani la o serie de manifestări similare organizate de unele facultăți de profil. S-a acumulat astfel o experiență bogată care poate fi împărtășită.

– Participarea studenților din țară și ulterior din străinătate va permite

un real schimb de experiență în domeniul unor forme alternative de organizare a instruirii și educării, conducând astfel la stimularea competitivității și dezvoltarea resursei umane implicate.

Obiective

– Promovarea cercetării științifice în domeniul geografiei și al științei mediului, afirmarea acesteia în mediul universitar românesc, european și internațional.

– dezvoltarea de parteneriate științifice

Program

4 noiembrie, Turnul Universităţii

– 8.00-9.00 Deschiderea Oficială

– 9.00-11.00 Sesiunea I de prezentări

– 11.00-11.30 Coffee break

– 11.30 -14.30 Sesiunea II de prezentări

– 14.30-15.00 Coffee Break

– 15.00-18.00 Sesiunea III de prezentări

– 18.30-20.00 Concluzii și feedback

5 noiembrie

-9.00-19.00 Aplicație practică pe raza Municipiului Iași cu vizitarea principalelor obiective turistice și analiza funcționalității spațiului urban.

Detalii: simpozionmihaidavid@gmail.com

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.