Academicianul Solomon Marcus conferenţiază la UAIC pe tema „Junimea Azi”

Marţi, 25 octombrie, începând cu ora 10.00, în Aula Magna a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Academicianul Solomon Marcus va susţine, în cadrul manifestărilor Dies Academici prilejuite de celebrarea a 151 de ani de la fondarea universităţii, o conferinţă cu titlul „Junimea azi„.

Solomon Marcus s-a născut la data de 1 martie 1925 în orașul Bacău. După absolvirea studiilor liceale în orașul natal, a urmat cursurile Facultății de Matematică din cadrul Universității București. A obținut ulterior titlurile științifice de doctor în matematică și doctor docent.

După absolvirea facultății, a predat ca profesor la Facultatea de Matematică din cadrul Universității București. Profesorul Solomon Marcus este autor a numeroase studii interdisciplinare, de cărți ce privesc utilizarea matematicii în lingvistică, în analiza teatrală, în științele naturale și sociale s.a. Cărțile sale au fost traduse în multe țări ale lumii. A publicat peste 50 de volume în România și care au fost traduse în mai multe limbi din Europa și nu numai și aproximativ 400 de articole în reviste științifice sau de specialitate. Opera sa a fost citată de peste 1000 de autori. Din 1993 devine membru corespondent al Academiei Române. În anul 2001, matematicianul Solomon Marcus a fost ales ca membru titular al Academiei Române. (sursa)

Click penru a citi CV-ul Academicianului Solomon Marcus

Leave a Reply

Your email address will not be published.