Internship la OHIM

OHIM organizeaza de doua ori pe an stagii de cinci luni pentru tinerii licentiati. Aceste stagii constituie o experienta de munca intr-unul din serviciile OHIM. Ele incep la 1 februarie (stagiu de primavara) si 1 septembrie (stagiu de toamna), in fiecare an.

Aceste stagii permit stagiarilor:

•formarea in domeniul proprietatii industriale si mai concret in domeniul dreptului marcilor inregistrate;
•completarea si aplicarea cunostintelor dobandite in cursul studiilor sau vietii profesionale;
•dobandirea unor cunostinte practice privind functionarea Oficiului si o experienta personala prin contactele stabilite in munca de fiecare zi.

Principalele domenii de activitate ale OHIM sunt urmatoarele:
a) proprietatea industriala: marci inregistrate; litigii; apeluri; design; cooperare tehnica internationala.
b) alte domenii, in special: finante si tehnologia informationala.

Stagiarii au dreptul la o bursa lunara, stabilita anual, luand in calcul si restrictiile bugetare. Valoare bursei va fi publicata anual pe site-ul programului. Stagiarii care isi termina contractul mai devreme vor trebui sa ramburseze partea grantului pentru perioada in care nu au lucrat.

Pentru a fi eligibili, candidatii trebuie:

•sa fie cetateni ai statelor membre ale Comunitatilor Europene si statelor candidate. Totusi, un numar limitat de candidati din tarile terte poate fi acceptat.
•sa aiba o diploma universitara, care sa dovedeasca terminarea unui ciclu complet de studiu sau, in cazul stagiarilor care sunt in ultimul an de studii, un atestat oficial de la universitate cu notele obtinute;
•sa aiba experienta initiala
•sa cunoasca foarte bine una dintre limbile oficiale ale Comunitatilor Europene si satisfacator o alta; una dintre aceste limbi trebuie sa fie o limba a OHIM (spaniola, germana, engleza, franceza, italiana). Pentru candidatii din tarile asociate si tarile terte se cere cunoasterea foarte bine a uneia dintre limbile OHIM.

Detalii: http://oami.europa.eu/ows/rw/pages/OHIM/career/traineeships.en.do#02

Leave a Reply

Your email address will not be published.