Pascal Salin, despre „adevăratele cauze ale crizei economice”

Pascal Salin, proeminent profesor francez de economie de la Universitatea Paris-Dauphine, va susţine pe 4 iunie conferinţa pe tema “The True Causes of the Financial and Economic Crisis”. Prelegerea va avea loc în Aula Magna “Mihai Eminescu”, la ora 15.00, în faţa studenţilor, profesorilor şi tuturor celor interesaţi.


PASCAL SALIN, profesor emeritus de economie la Universitatea Paris-Dauphine, a fost distins cu Legiunea de Onoare în rang de Cavaler si cu Ordinul Naţional al Meritului. Salin a deţinut, în perioada 1994-1996, presedinţia Mont Pelerin Society – organizaţie internaţională compusă din economisti ce promovează liberalismul. Autor a 11 cărţi, zeci de studii si sute de articole în care dezvoltă stiinţa economică si apără libertatea individuală, Pascal Salin este probabil cel mai titrat economist francez al momentului. Lucrările sale, redactate într-un stil elegant şi promovând principiile liberalismului, au câştigat recunoaştere lumii ştiinţifice internaţionale. Printre cele mai cunoscute titluri ale sale se numără: Myth of the Income Effect, Cartels as Efficient Productive Structures, Defense of Fractional-Reserve Banking.


Conferinţa profesorului Salin are loc la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” în cadrul manifestărilor organizate pentru sărbătorirea celor 150 de ani de la înfiinţarea primei universităţi a României. Programul complet al evenimentelor este disponibil pe site-ul 150.uaic.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.