Învaţă să confecţionezi mărţişoare la o şezătoare tradiţională

Vrei să înveţi să faci propriile mărţişoare? Să ştii mai multe despre tradiţiile de 1 Martie? Atunci hai la şezătoare.

Asociaţia Tinerilor Basarabeni din Iaşi vă invită sâmbătă, 27 februarie, la orele 14.00, la şezătoarea „Marţişor 2010” în Sala Pod Pogor Fiul de la Muzeul Literaturii Romane.

În secolul în care tehnica a luat o amploare deosebită, iar tinerii folosesc tot mai mult internetul pentru informare și socializare, nemaifiind implicați în cunoașterea adevăratelor comori ale neamului nostru, Asociatia Tinerilor Basarabeni din Iasi urmat sfatul lui Constantin Noica și anume că ”în cultură nimic nu trebuie pierdut, totul trebuie transmis și reânnoit” și am decis să renaștem una din tradițiile excepționale ale poporului român și anume șezătoarea. Cu ocazia apropierii Sărbătorii Primăverii, tinerii de pe cealalta parte a Prutului au hotarât să organizeze o șezătoare la care să confecționeze mărțișoare.

„Șezătoarea este un obicei important în care munca este îmbinată cu voia bună. Ea constituie un mijloc complex de educație, deorece îi familiarizează pe tineri cu unele elemente de folclor, contribuind astfel la dezvoltarea dragostei pentru tradițiile populare, pentru frumos și armonie, le cultivă răbdarea, stăpânirea de sine și spiritul de echipă. Folclorul reprezintă oglinda vie a poporului român și nu trebuie uitat” a declarat Olga Bondari, secretar general al Asociatiei Tinerilor Basarabeni din Iasi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.