Primul Festival de Film Documentar de Mediu

Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural German şi Asociaţiile Mai Bine şi TERIS vă invită în perioada 26-28 noiembrie a.c., la primul Festival de Film Documentar de Mediu din România, din cadrul celei de-a treia ediţii a festivalului DOC EST. Evenimentul este organizat în premieră în Iaşi şi va avea loc în incinta Casei de Cultură a Studenţilor.

Festivalul lansează un apel la responsabilizare şi conştientizare a preţului ridicat pe care îl vom avea de plătit datorită dezechilibrului om-natură. Filmele incluse în programul DOC EST abordează subiecte sensibile şi controversate: de la încălzirea globală, probleme cauzate de epuizarea resurselor de apă si petrol, cultivarea organismelor modificate genetic, la cazul Roşia Montana şi mineritul în România.

Organizatorii aduc în atenţia publicului ieşean o parte din cele mai bune documentare de mediu ale momentului precum: Home, The Ahe of Stupid, David versus Monsanto, Copiii uraniului şi invitaţi specialişti pe probleme de mediu şi regizori din România, Germania, Elveţia şi Bangladesh.

Cu ocazia desfăşurarii festivalului, voluntarii Mai Bine si TERIS vor oferi ieşenilor informaţii despre colectarea selectivă a deşeurilor şi, de asemenea, vor colecta deşeurile de hârtie şi baterii uzate pe care cei prezenti le pot aduce spre a fi reciclate.

Cele mai mari cantităţi de deşeuri vor fi recompensate cu premii constând in tricouri şi sacoşe ecologice.
Prin organizarea celei de-a treia ediţii DOC EST cu tematică ecologică, Centrul Cultural Francez, Centrul Cultural German şi Asociaţiile Mai Bine şi TERIS doresc să transmită un mesaj de implicare proactivă a comunităţii pentru a construi o nouă cultură de responsabilitate faţă de natură.

Pentru informaţii suplimentare privind programul exact, filmele difuzate şi invitaţii vă rugăm accesaţi site-ul www.docest.ro .

Leave a Reply

Your email address will not be published.