Lectorii străini din Iaşi organizează un festival „multicolor”

Multicolor este un festival de muzica si film in aer liber organizat la initiativa lectorilor straini ai Universitatii “Al. I. Cuza”, cu scopul de a promova 12 Culturi intalnite atat in mediul academic iesean, in amfiteatrele celei mai vechi universitati din tara, cat si in mediul extra-academic. 


Un exemplu sincer de interculturalitate, >multicolor doreste sa promoveze cele 12 culturi si, in special, muzica si filmul acestora, prin activitati adresate tuturor oamenilor din Iasi pasionati de… expeditii culturale.

Primul eveniment de acest gen la Iasi, >multicolor este construit in jurul conceptului de comunicare multiculturala. De aici si numele, o trimitere vesela la diversitate si armonie.

Cand?

1-12 iunie 2009

Unde?

Toate activitatile se vor desfasura in aer liber, tocmai pentru a facilita accesul la aceste culturi unui numar cat mai mare de persoane.


Fiecare zi de eveniment va fi dedicata uneia dintre cele 12 tari. Astfel, in timpul zilei, muzica specifica respectivei tari va fi difuzata atat pe Strada Lapusneanu, cat si in Parcul Copou, iar seara, in parc, incepand cu ora 21, va fi proiectat un film apartinand acelei culturi, actiunea luand forma unui cinematograf in aer liber.


De asemenea, pentru a completa universul fiecarei culturi, in Galeriile Anticariat “Dumitru I. Grumazescu” si in Libraria-cafenea Avant-garde din Iasi vor fi amenajate standuri speciale in care vor fi expuse carti ale autorilor din “tara zilei”, precum si imagini.


Mai multe detalii puteţi găsi pe site-ul evenimentului

Leave a Reply

Your email address will not be published.