Echipa de la Informatică, în finala Imagine Cup din Egipt

Cum se poate conduce un oraş împreună cu locuitorii săi? Proiectul câştigător în faza naţională a Concursului Imagine Cup, realizat de studenţi de la Informatică, încearcă să aducă o soluţie software. Următorul pas: să convingă întreaga lume, la finala Imagine Cup ce va avea loc în Egipt.

Echipa Sytech de la Facultatea de Informatică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” s-a calificat în urma concursului desfăşurat duminică, 17 mai, la Bucureşti, la secţiunea Software Design. Componenţii echipei se numesc Adrian Buzgar, Călin Juravle și Andreas Resios, masteranzi în anul I la specializările Sisteme Distribuite şi Ingineria Sistemelor Software.

Proiectul echipei se numește UpCity și reprezintă o platformă colaborativă pentru sprijinirea dezvoltării unei comunități printr-un parteneriat activ dintre autorități și cetățeni, la diferite niveluri: identificarea şi rezolvarea problemelor comunității, promovarea şi evaluarea ideilor de dezvoltare, probleme de mediu, educație sau alte extensii. Aspectele de interes sunt plasate în contextul geografic, pe o hartă interactivă.

Mai multe detalii pe blogul FII Student.

Leave a Reply

Your email address will not be published.