Universitatea îşi deschide porţile

Zilele Portilor DeschiseZilele Porților Deschise reprezintă un eveniment creat special pentru elevii de liceu, în care aceștia au ocazia să cunoască din interior activitatea tuturor facultăților din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Potențialii candidați pot acum intra în viața facultății, explorând-o într-o manieră directă și interactivă.

Astfel, dacă încă nu ești hotarât, sau pur și simplu vrei să afli ce se petrece dincolo de ușile facultății la care te-ai decis să te înscrii, dacă vrei să-ți cunoști viitorii colegi și mentori vino la Zilele Porților Deschise, între 11 și 16 mai.

Ce se petrece concret? Ei bine, fiecare facultate de la „Cuza” va organiza o serie de activități interactive pentru a comunica direct și liber cu elevii potențiali candidați. Poți asista la un curs demonstrativ pe o temă de actualitate din domeniul de studiu al facultății de care ești interesat, poți participa la un atelier de lucru sau poți asista la un experiement demonstrativ în cadrul unui laborator al facultăților de științe.

Iar dacă ţi-a plăcut la facultate şi vrei mai multe informaţii despre admitere, te aşteptăm la Salonul Ofertelor Academice, pe 15 şi 16 mai.


Facultatea de Biologie

Dacă te pasionează biologia, pe parcursul a 4 zile ai șansa de a cunoaște facultatea în profunzime. Luni, 11 mai, la ora 10:00 ești invitat în B466 să participi la un laborator cu tema Morfologia fructelor autohtone și exotice. Marți poți asista la cursul demonstrativ „Structura primară și secundară a tulpinii” începând cu ora 10:00, în amfiteatrul B2.

Alte activități la care poți participa: DEMOLAB „Să cunoaştem diversitatea structurală şi funcţională a organismelor vegetale”, miercuri, ora 14:00, sala B466; workshop „Pentru a putea contribui la asigurarea unui viitor durabil al vieţii pe pământ: conturarea perspectivei asupra profesiei didactice”, miercuri, între ora 8:00 și ora 12:00, sala B460; DEMOLAB „Ce ne pot „spune” organismele vii despre calitatea mediului înconjurător?”, joi, ora 12:00, B440; curs demonstrativ „Morfologia și structura florii”, joi, ora 14:00, amfiteatrul B2.


Facultatea de Chimie

Dacă alegi Facultatea de Chimie, poți participa la turul ghidat al facultății, ce va începe în amfiteatrul Petru Bogdan, joi, 14 mai, la ora 12:00. De asemenea, în aceeași zi ai șansa de a asista la experimente chimice spectaculoase de la ora 14:00, în laboratorul A2.


Facultatea de Drept

Dacă ești interesat de Facultatea de Drept, poți veni miercuri, 13 mai, la ora 12:00 în laboratorul de criminalistică și vei asista la aplicații demonstrative captivante. În aceeași zi poți participa la dezbaterea privind perspectivele în profesiile juridice, ce va avea loc în amfiteatrul Paul Demetrescu, începând cu ora 14:00.


Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

În cazul în care preferi Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor, ai șansa de a participa la cursul demonstrativ ce va avea loc în cel mai modern amfiteatru din universitate, B1, luni, 11 mai, la ora 10:00. De la ora 11:00 poți lua parte la turul ghidat al facultății, iar de la ora 14:00 te poți pune în pielea unui student în cadrul unui seminar interactiv ce va avea loc în sala B518.



Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport

Dacă ești pasionat de sport, vino marți, 12 mai, la ora 10:00, în fața corpului D al Universității, și de acolo vei fi îndrumat de către un cadru didactic spre diversele activități la care poți participa pe parcursul a două zile. Marți se va organiza un curs practic de fotbal, pe terenul sintentic, între orele 10:00 și 12:00, iar după ora 12:30 vei putea vizita baza sportivă și sălile de curs ale facultății. Miercuri poți asista la cursul practic de handbal ce se va desfășura pe terenul de bitum începând cu ora 11:00, iar de la ora 12:30 poți viziona o prezentare video a activității didactice a facultății în sala DEF 2.


Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice

Facultatea de Filosofie îți oferă o paletă diversificată de activități academice. Pentru a le cunoaște mai bine, ești invitat la întâlnirea cu conducerea facultăţii de joi, 14 mai, ce va avea loc în amfiteatrul II.8. Pentru a afla cum te poți implica mai mult, poți veni la întâlnirea cu reprezentanții asociațiilor studențești din cadrul facultății marți, 12 mai. Vor fi prezenți membri ai ASAFFI, OSSEI Iași, PRIME Iași și ASALT. De asemenea vei avea oportunitatea de a asista alături de studenți la cursuri de comunicare, asistență socială, științe politice sau filosofie. Pentru programul detaliat dă o fugă la secretariatul facultății.


Facultatea de Fizică

Dacă ești interesant de fizică, între 11 și 16 mai poți cunoaște facultatea cu cele mai bune rezultate în cercetare din țară. Vei putea participa la turul ghidat al facultății, la experimente interactive din diferite subdomenii ale fizicii, vei asista la prezentări multimedia ale ofertei facultății și la conferința „The use of Drama in Science Education”, susținută de Evagelos Vitoratos în amfiteatrul D. Hurmuzescu vineri, 8 mai, la ora 18:00. Pentru mai multe detalii referitoare la program adresează-te secretariatului facultății.


Facultatea de Geografie și Geologie

Dacă geografia sau geologia te atrag, ești invitat să intri în facultatea ce te poate transforma în specialist. Ești invitat să participi la turul ghidat al facultății, ce va avea loc marți, 12 mai, miercuri, 13 mai și joi, 14 mai, la aceeași oră, și anume 15:00. De asemenea, poți cunoaște practic domeniul geografiei, în cadrul atelierului de lucru „Geografia – știință de actualitate, cu valențe complexe”. Acesta va avea loc în aceleași zile ca și turul, începând cu ora 16:00. Te poți face auzit și în dezbaterea „Pământul între misticism și știință” marți, 12 mai, de la ora 17:00, în sala B530.


Facultatea de Informatică

În cazul în care te pasionează informatica, pe data de 16 mai poți participa la turul ghidat al Facultății de Informatică și la dezbaterea organizată de Asociația Studenților Informaticieni din Iași (ASII). Pentru amănunte suplimentare, ești invitat să vizitezi secretariatul facultății din corpul C al Universității.


Facultatea de Istorie

Dacă ești interesat de domeniul istoriei, miercuri, 13 mai, facultatea organizează o serie de acțiuni prin care ai posibilitatea de a-i cunoaște îndeaproape activitatea, printre care: turul ghidat al facultăţii, vizită la biblioteca facultății, vizită la platforma arheologică „Arheoinvest”, cu aplicații participative, asistență la cursul Europa Medievală, în sala II.7 și asistență la seminarul „Europa și lumea în secolul XX”, în sala h1.


Facultatea de Litere

Te pasionează limba și literatura sau jurnalismul? Facultatea de Litere își deschide porțile și te invită să participi la orice curs dorești alături de viitorii tăi colegi între 11 și 13 mai. Tot luni, 11 mai, începând cu ora 12:00 poți intra în laboratorul Ringier, unul din cele mai moderne din țară, pentru a vedea cum lucrează viitorii jurnaliști. Dacă dorești să faci un tur al facultății, acest lucru va fi posibil zilnic între 11 și 13 mai. Pentru detalii adresează-te secretariatului facultății.


Facultatea de Matematică

Dacă eşti interesat de Facultatea de Matematică, poţi participa la cursul cu tema „Fractali” joi, 14 mai, începând cu ora 10.00. De asemenea, vei putea vizita Planetariul facultăţii, pe parcursul a cel puţin 3 zile ce vor fi anunţate ulterior.


Facultatea de Psihologie și Științte ale Educației

Dacă ești interesat de psiohologie, între 11 și 14 mai Facultatea de Psihologie te așteaptă să o cunoști. În fiecare zi din această perioadă, între ora 09:00 și ora 13:00 te poți adresa Punctului de Informare ce va fi amenajat în facultate pentru a afla detalii cu privire la activitățile în care te poți implica. De exemplu, poți participa la un curs demonstrativ de „Hipnoză centrată pe soluții” joi, 14 mai, între 14:00 și 16:00, în sala D4. Un alt curs la care poți asista este cel de „Evaluare a competențelor prin analiza parametrilor itemilor”. Acesta se va ține atât luni, 11 mai, cât și miercuri, 13 mai, la ora 08:00, în D301. Joi, 14 mai, între 11:00 și 12:00 vino în turul ghidat al facultății.


Facultatea de Teologie Ortodoxă

Dacă simți că ai chemare pentru teologia ortodoxă, vino să cunoști facultatea ce îți poate facilita urmarea vocației. Ești invitat să participi la seminarul demonstrativ ce va avea loc marți, 12 mai, între orele 14:00 și 15:00, în sala T14, sau la turul ghidat al facultății, ce se va organiza joi, 14 mai, începând cu orele 13:00, în corpul T al Universității. Dacă te pasionează artele plastice cu orientare sacră, poți participa la atelierul de pictură ce va avea loc miercuri, 13 mai, între orele 13:00 și 14:00, în sala T14 și Anexa 2 din corpul T. Te așteptăm!


Facultatea de Teologie Romano-Catolică

Dacă ai înclinație către teologia romano-catolică, ai acum șansa de a cunoaște facultatea ce poate te va ajuta să-ți urmezi vocația. Astfel, ești așteptat marți, 12 mai, la ora 12:00, în amfiteatrul A14, să participi la cursul demonstrativ cu tema „România în noul context cultural european”. În continuare, de la ora 13:00, te poți remarca în cadrul dezbaterii organizate în același amfiteatru, al cărei scop este să îți prezinte toate motivele pentru a deveni student al Facultății de Teologie Romano-Catolică.

Leave a Reply

Your email address will not be published.