ASJ – Asociaţia Studenţilor Jurnalişti

Asociaţia Studenţilor Jurnalişti din Iaşi (ASJ) este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, care are ca scop susţinerea intereselor socio-profesionale ale studenţilor de la Departamentul de Jurnalism şi Ştiinţele Comunicării din Iaşi. De asemenea, ASJ promovează activităţile ştiinţifice, culturale si publicistice ale studenţilor ieşeni şi doreşte consolidarea relaţiilor cu mediile universitare din străinătate.

Departamente / structură:

ASJ este structurată pe următoarele departamente care fac posibilă desfăşurarea în condiţii optime a activităţilor organizaţiei:

  • Resurse Umane
  • Found Raising
  • Probleme Studenţeşti
  • Secretariat
  • Marketing
  • PR
  • Proiecte.

Proiecte:

FeStudIs “Presa: cîine de pază sau armă de şantaj”

6 mai 2007, Aula Magna “Mihai Eminescu”, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza” Iaşi (UAIC). Invitat a fost jurnalistul Robert Turcescu, iar evenimentul s-a desfăşurat sub forma unui seminar, la care au participat aproape 600 de studenţi ieşeni. Realizatorul emisiunii “100%” de la Realitatea TV a împărtăşit studenţilor din culisele experienţei sale.

Şcoala de vară 2007 “Journalism Summer School 2007” Costineşti

Scoala de Vara

Al treilea proiect al Asociaţiei Studenţilor Jurnalişti din Iaşi a fost organizat la Costineşti, împreună cu Asociaţia Studenţilor la Jurnalism din România (ASJR) cu sediul în Cluj-Napoca şi Societatea Jurnaliştilor Profesionişti (SJP) din România. Evenimentul a constat în organizarea unei şcoli de vară la care au luat parte 25 de studenţi de la Jurnalism din Iaşi şi Cluj. Timp de şapte zile, tinerii au participat la seminarii, ateliere şi activităţi practice susţinute de jurnalişti din mass-media românească.

Lansarea oficială a evenimentului a avut loc miercuri, 22 august în cadrul emisiunii “Plaja lui Măruţă”, transmisă în direct pe TVR 2. Timp de trei zile, studenţii au avut ocazia de a vedea cum se realizează o emisiune de divertisment în direct. Cele patru grupe formate au avut acces în carul de emisie, la camerele de filmat, la sunet şi pe platou. Atelierul tv s-a finalizat printr-un reportaj realizat în întregime de către studenţii participanţi, reportaj ce a fost difuzat pe TVR 2 în ultima zi a şcolii de vară.

Ediţia întâi a şcolii de vară a facut posibil schimbul de experienţă între studenţii de la Jurnalism din două centre universitare, acoperind toate canalele media (presă scrisa, radio, televiziune, agenţie de presă).

„Jurnalistul, între presiune politică şi profesionalism” – 6 noiembrie 2007

În cadrul festivalului Studenţiada, ASJ cu sprijinul Uniunii Naţionale a Studenţilor din România (UNSR), a organizat o dezbatere la care a fost invitată Rodica Culcer (directorul Direcţiei de Ştiri a TVR).

„Patologia presei autohtone” – 9 noiembrie 2007

Invitat a fost jurnalistul Mircea Toma (Academia Catavencu), iar la eveniment au participat peste 200 de studenti, atat de la Departamentul de Jurnalism si Stiintele Comunicarii cat si de la alte facultati ale UAIC dar si UTI.

SO KERES?”- O campanie împotriva discriminării rromilor – 7 mai – 3 iunie 2008

Timp de aproximativ o lună, membrii ASJ au organizat o campanie socială împotriva discriminării rromilor – SO KERES? – , care s-a desfăşurat în perioada 7 mai – 3 iunie.
Campania s-a incheiat cu o petrecere cu specific, în aceeaşi locaţie, unde au fost expuse fotografii care surprind scene din viaţa rromilor, vestimentaţii şi obiecte tradiţionale.
Proiectul a fost realizat în colaborare cu Laboratorul Multimedia Ringier, Agenţia pentru Sprijinirea Studenţilor (ASS) şi Casa de Cultură a Studenţilor (CCS).

Înscrieri:

În Asociaţia Studenţilor Jurnalişti se poate înscrie orice student care doreşte să facă parte dintr-o echipă unită alături de care să organizeze evenimente şi proiecte cu specific media şi nu numai.
Perioada de recrutări: perioada octombrie-noiembrie a fiecărui an universitar.

Contact:

Andrei Giurgia – preşedinte ASJ: giurgia_andrei@yahoo.com
Tel: 0741.438.520
Sediu: Centrul de Schimburi Internationale Gaudemaus, et 2, cam 230
Web www.asjiasi.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.