Cum poţi alege ce să studiezi

La UAIC ai posibilitatea ca, după ce ai parcurs doi ani din domeniul tău de licenţă, să optezi, printr-o cerere adresată decanului facultăţii la care eşti înmatriculat, pentru o a doua specializare, numită complementară. Poţi, aşadar, ca în anul al treilea să urmezi fie specializarea din domeniul de licenţă, fie o alta la alegerea ta dintre specializările de la orice facultate din UAIC.

Atenţie, specializarea complementară nu este echivalentă cu un domeniu de licenţă. După ce vei absolvi primul ciclu de trei ani, pe diploma ta va scrie că eşti licenţiat în domeniul principal, şi nu într-o specializare anume. Totuşi, pe lângă diploma de licenţă, vei primi un supliment de diplomă care va atesta traseul tău individual de studiu. Certificarea şi consolidarea specializării se face în ciclul studiilor de masterat.

Din moment ce primii trei ani reprezintă o perioadă de pregătire generală într-un domeniu, e în avantajul tău faptul că în anul al treilea poţi acumula cunoştinţe şi competenţe din orice altă specializare care crezi că ţi se potriveşte, fără să fii nevoit să începi o altă facultate. Deocamdată, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” este singura din România care îţi oferă această posibilitate.

Leave a Reply

Your email address will not be published.