AIESEC

AIESEC este o platformă internaţională pentru tineri care are ca scop descoperirea şi dezvoltarea potenţialului acestora pentru a avea un impact pozitiv în societate. Înfiinţată în 1948, organizaţie non-politică, non-profit, AIESEC permite indivizilor să-şi modeleze şi să-şi îmbogăţească propria experienţă printr-un sistem complex de oportunităţi. Astfel:

* reţeaua include peste 100 de ţări şi teritorii, 18.000 de membri, 650 de filiale

* 4.450 de tineri participă la programul de intershipuri globale

* 350 de conferinţe internaţionale, naţionale, locale au loc anual

* 7.500 de tineri ocupă poziţii de lideri

* multiplele instrumente virtuale permit consolidarea reţelei

* 32.000 de studenţi interacţionează cu mediul de afaceri la nivel internaţional

Scopul său este acela de a dezvolta personal şi profesional tinerii, oferindu-le un proces de învăţare unic bazat pe: apartenenţa la un mediu global de învăţare, experienţa internaţională şi oportunităţi de leadership. Membrii AIESEC acumulează experienţă practică sub toate formele. Aceştia învaţă să lucreze şi să conducă o echipă, să ia decizii şi să-şi asume responsabilităţi. Se pune accent în special pe rolul proactiv al tinerilor, pe dezvoltarea conştiinţei de sine şi a unei viziuni personale, construirea de reţele şi abilitatea de a induce schimbarea.

 

Proiecte

Grow – proiect național ce constă în aducerea unor traineri internaționali care să valorifice potențialul tinerilor din liceu. Aceștia din urmă se vor bucura de traininguri ce îi vor ajuta la dezvoltarea personală și profesională, într-un mediu internațional.

 

Money Sense – este programul de educaţie financiară al grupului RBS, realizat în parteneriat cu AIESEC Iaşi şi Fundaţia C.R.E.D.E.

Acesta se desfăşoară de peste 15 ani, fiind unul dintre cele mai importante programe de acest tip din Marea Britanie şi Irlanda. Implementat în Iași pentru prima data, obiectivul programului este să ofere acces la informare şi educaţie financiară pentru elevii de clasele a X-a, a XI-a și a XII-a din liceele ieșene. Prin intermediul programului Money Sense, AIESEC Iaşi își propune să aducă patru internaționali cu studii în domeniul economic sau financiar-bancar.

Aceştia vor susţine timp de patru weekend-uri training-uri de pregătire livrând participanţilor noţiuni de bază legate de domeniul bancar, administrarea finanţelor personale şi dezvoltarea unei afaceri . Elevii vor avea parte astfel şi de o experiență internațională, scopul celor patru traineri fiind şi acela de a le împărtăși din cultura țării din care provin oferind o perspectivă globală asupra prezentului și a viitorului.

International Kindergarten – este un proiect ce are ca scop educarea non-formală a copiilor de grădiniță. Prin intermediul internaționalilor, proiectul își propune să educe copii de vârstă preșcolară în domenii precum diferențe culturale, toleranță, formarea atitudinilor și valorilor la o vârstă când mintea este deschisă spre schimbare, oferindu-le condiții optime pentru dezvoltarea lor multilaterală și pentru formarea lor ca indivizi pregătiți pentru a aduce un impact pozitiv în societate.

INCorporate Experience – scopul proiectului este să conecteze AIESEC Iaşi cu mediul corporate local aducând tineri din alte ţări să lucreze în stagii de practică la companiile ieşene.

U’Connect – este un proiect ce vine în sprijinul ONG-urilor din mediul local. Constă în aducerea unor internaționali în ONG-urile ieșene ce vor implementa strategii proprii pentru rezolvarea problemelor de ordin economic, educațional etc.

Global Intership Program –este programul prin care AIESEC oferă stagii de practică internaţionale membrilor săi. În fiecare an 10.000 de studenţi au oportunitatea unui stagiu de practică în cele 107 ţări în care AIESEC este prezent pe domenii precum management, educaţie şi IT.

 

Înscrieri

AIESEC Iași recrutează tineri din orice an de studiu, inclusiv master sau persoane care au finalizat o formă de învățământ superior cu cel mult 2 ani în urmă. Fiind o organizație internațională de tineri, anul sau domeniul de studiu nu reprezintă un criteriu de selecție.

Profilul membrilor căutati diferă în funcție de scopul recrutării acestora: fie pentru implicare pe termen lung (anul I și II), fie pentru participarea la Global Intership Program (ani terminali și master). Indiferent de acest profil însă, procesul nu diferă ca etape sau perioadă.

Recrutarea se împarte în 4 etape mari: completarea formularului de aplicare, primul interviu, perioada de proba și interviul final. O etapă neoficială este, bineînțeles, informarea, cu ajutorul site-ului nostru www.aieseciasi.ro . Perioada de aplicare este, în fiecare an, în luna octombrie și în luna martie.

 

Contact

AIESEC Iaşi

Bd. Carol l nr.22, Univ. “Al.I.Cuza“ FEAA, corp B, B 606

Telefon 0332.410.875

Persoane de contact

Preşedinte: Ecaterina Pop

Vicepreşedinte Comunicare : Roxana Radu

Leave a Reply

Your email address will not be published.