Despre competențe pentru viitor și profesii emergente pentru studenții UAIC Iași cu Diana Stafie – foresight strategist

Joi, 3 decembrie, studenții Universității A. I. Cuza Iași au avut posibilitatea să participe online la evenimentul Cum ne pregătim pentru viitor – Competențe și profesii emergente, având ca invitat special pe Diana Stafie, foresight strategist la Future Station.

Într-o conversație de o oră, Diana Stafie a povestit alături de Patricia Bertea, lector univ. dr. la Facultatea de Economie și Administrarea afacerilor  Iasi și Diana Chihaia, coordonator al Serviciului pentru Studenți și absolvenți UAIC, despre ce înseamnă să fii Foresight Strategist, despre joburile viitorului și cum putem mai bine să ne pregătim pentru acestea.

Studenții au putut să se înregistreze în avans și să transmită întrebări pentru invitatul special. Astfel, printre întrebările adresate de aceștia Dianei Stafie, menționăm:

  • Cum pot aplica Foresight Strategy în dezvoltarea carierei profesionale?
  • Ce fel de modele/date se folosesc pentru Strategic Foresight în cadrul unei organizații?
  • Ce ar trebui să își înșușească studenții pentru a se putea adapta ușor viitorului câmp al muncii?
  • Care sunt joburile care nu vor înceta să existe in viitor?
  • Cum aș putea să mă angajez în acest domeniu?
  • Ce experiență trebuie să avem pentru a putea profesa?
  • Care a fost cea mai mare provocare pe care a avut-o in acest domeniu?

Studenții interesați de subiectul evenimentului pot consulta un materialul informativ AICI.

Diana Stafie este fondator al Future Station, companie de consultanță specializată în foresight. Diana Stafie are o certificare internațională ca Future Strategist, fiind de asemenea, Strategic Futures Analysis practitioner și ambasador în Global Scanning Network al Copenhagen Institute for Futures Studies. E membru asociat al World Futures Studies Federation și coach și ambasador al Exponential Organization Community.

Evenimentul a fost transmis live pe pagina oficială de Facebook a Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor Iași, iar înregistrarea poate fi accesată AICI.