Concert de muzică folclorică veche din Bucovina

Universitatea Națională de Arte „George Enescu” vă invită miercuri, 6 martie, ora 18.oo, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Mihai Eminescu” Iaşi  la concertul de muzică folclorică veche din Bucovina susținut de Ansamblul „Floralia” al Universității Naționale de Arte „George Enescu”, condus de doamna conf. univ. dr. Irina Zamfira Dănilă.

Ansamblul vocal-instrumental Floralia al Specializării Muzică Religioasă din cadrul Facultăţii de Interpretare, Compoziţie și Studii Muzicale Teoretice a Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, condus de conferențiar univ. dr. Irina Zamfira Dănilă a fost înfiinţat în anul 2007, inițial ca un cor psaltic, aflat sub îndrumarea preotului conf. dr. Florin Bucescu, cunoscut folclorist şi profesor de muzică psaltică şi reputat bizantinolog român. Formaţia este inedită prin componenţa sa mixtă – băieţi şi fete – şi s-a remarcat prin participări la festivaluri internaționale în Ucraina și România și concerte susţinute la Chişinău (Republica Moldova), la Iaşi, Piatra Neamț, Onești.

Obiectivul principal al formaţiei Floralia este de a promova muzica veche românească și balcanică, de mare autenticitate, cu valoare de patrimoniu național și universal, în ţară şi în afara ei. Repertoriul ansamblului este alcătuit din colinde arhaice din antologia lui George Breazul, cântece de lume din colecțiile de folclor ale lui Anton Pann, dar și folclor țărănesc autentic și muzică psaltică.

Mai multe detalii despre concert puteți găsi aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.