TELLURIA – Conferință studențească în limba engleză, prima ediție

Facultatea de Geografie și Geologie are plăcerea de a invita studenții înscrisi la studii de licență, masterat sau doctorat la prima ediție a TELLURIA International Youth Conference for Earth Sciences and Humanities, a cărei temă este The Age of Humans, the Stage of Humans și care se va desfășura pe 25 și 26 octombrie 2024.

În cadrul acestui eveniment, participanții vor susține prezentări cu durata de 10 minute (liber, pe bază de PowerPoint sau poster), în limba engleză, pornind de la subiecte de actualitate precum: impactul oamenilor asupra Planetei și altor specii, legislația și politicile de mediu, evoluția speciei umane, globalizarea, mass-media și dezumanizarea, omenirea și inteligența artificială, ecourile culturale ale evenimentelor globale, perspectivele filosofice/literare/spirituale asupra condiției umane etc. Prezentările vor fi susținute în cadrul Facultății de Geografie și Geologie sau, pentru studenții UAIC beneficiari ai unei mobilități Erasmus+ la o universitate parteneră, online.

Termenul-limită pentru înscriere este 15 octombrie 2024. Înscrierea se face prin completarea formularului disponibil la https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdikSnFzRBS8GKu4nFhMTDwhvIB-2-BP4ZLO2daZaYJYmyUjQ/viewform?usp=sf_link și încărcarea unui abstract de 150 de cuvinte. Nu se percepe taxă de participare.

Studenții se vor înscrie la secțiunea corespunzătoare domeniului lor de studiu, după cum urmează:

  • Secțiunea 1: științe naturale și științe exacte (Facultatea de Geografie și Geologie, Facultatea de Biologie, Facultatea de Chimie, Facultatea de Fizică, Facultatea de Matematică, Facultatea de Informatică, Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor);
  • Secțiunea 2: științe socio-umane (Facultatea de Litere, Facultatea de Drept, Facultatea de Istorie, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice, Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației, Facultatea de Teologie Ortodoxă, Facultatea de Teologie Romano-Catolică, Facultatea de Educație Fizică și Sport);
  • Secțiunea 3: studenți Erasmus+ incoming (toate domeniile de studiu);
  • Secțiunea 4 (online): studenți Erasmus+ outgoing (toate domeniile de studiu) + studenți EC2U;

Notă: Conferința are și o a 5-a secțiune, dedicată elevilor de liceu din clasele 11-12.

Se vor acorda 5 premii, câte unul pentru fiecare secțiune, pe baza punctajelor acordate de către ceilalți participanți și a jurizării realizate de către membrii comitetului științific, criteriile de departajare fiind originalitatea subiectului abordat, fluiditatea discursului în limba engleză și caracterul interactiv. Festivitatea de premiere a celor mai interesante prezentări va avea loc pe 26 octombrie 2024, ora 16.

Informații suplimentare se pot obține scanând codul QR de pe afiș sau la: anca.viusenco27@gmail.com (Asistent dr. Anca-Luisa Viusenco, Departamentul de Geologie), atheseu@yahoo.com (Lector dr. Haralambie Athes, Departamentul de Geografie).

TELLURIA International Youth Conference for Earth Sciences and Humanities se dorește a fi un eveniment care să reunească studenți din diferite domenii de studiu în jurul unor teme relevante și să le dea șansa de a-și exersa abilitățile de comunicare într-o limbă de circulație internațională, care sperăm să stârnească interesul comunității academice.