Facultatea de de Psihologie și Științe ale Educației a UAIC, implicată în producția filmului „Eroi în creștere: Aventura celor 7 ani de acasă”

„Eroi în creștere: Aventura celor 7 ani de acasă” este un film independent, cu rol EDUCATIV, care își propune să aducă o contribuție la o lume în care virtuțile prieteniei, generozității, empatiei, respectului față de diversitate, responsabilității, politeții, comportamentului cuviincios în mediul online sunt bine înțelese din primii 7 ani de acasă. Filmul își propune să fie o unealtă de parenting, adresat în special părinților cu copii de 4-12 ani.

Filmul este un produs ieșean, o comedie cu limbaj și acțiuni adaptate pentru întreaga familie. Scenariul a fost revizuit de o echipă de masteranzi si doctoranzi din cadrul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, coordonată de conf. univ. dr. Oana DĂNILĂ.

Cei 10 protagoniști copii (cu vârste între 5 și 12 ani) au participat, vreme de 6 luni, la cursuri de actorie; apoi au petrecut zeci de ori la filmări, dezvoltându-și deopotrivă multe alte abilități (lucrul în echipă, rezistența la frustrare, creativitatea, abilitatea de a gestiona emoțiile, etc). Familiile acestora au fost susținătorii lor direcți în fiecare moment și sunt dovada bunei colaborări dintre sistemul parental și organizațiile de educație alternativă.

Proiectul a fost sprijinit de o serie de ambasadori, ce și-au asumat câte o virtute:

  • Daniel Buzdugan și Mihai Morar, ambasadorii PRIETENIEI
  • Damian Drăghici, ambasadorul respectului față de DIVERSITATE
  • Ioana Chichet-Macoveiciuc ( Prințesa Urbană), ambasadorul EMPATIEI
  • Pr. Dan Damaschin (INIMO), ambasadorul GENEROZITĂȚII
  • Dr. Cristina Muntean, ambasadorul RESPONSABILITĂȚII
  • Miruna Boboc, ambasadorul POLITEȚII
  • Roboțelul, ambasadorul COMPORTAMENTULUI ONLINE

Când poate fi vizionat?

În perioada 29 iunie – 7 iulie, filmul „Eroi în creștere: Aventura celor 7 ani de acasă” va rula în rețeaua de cinematografe Cinema City.

Unde?
Doar la Iași (29, 30 iunie; 4, 6, 7 iulie) și Timișoara (4 și 5 iulie)!

Biletele pot fi achiziționate AICI.