Oportunitate pentru studenți: Turul de Studiu Elie Wiesel 2024, ediția a VII-a

American Councils for International Education Romania invită studenții, masteranzii și doctoranzii cetățeni români cu vârste între 20 și 27 de ani să candideze pentru a participa la programul Elie Wiesel Study Tour care va avea loc în perioada 25 August – 4 Septembrie 2024.

Programul tematic Elie Wiesel Study Tour, aflat la cea de-a șaptea ediție, este finanțat de către Ambasada Statelor Unite în România, Institutul Polonez din București, Ambasada Republicii Federale Germania în România și Ambasada Statului Israel în România și își propune să ofere studenților interesați de tematica drepturilor omului și de istoria Holocaustului ocazia de a înțelege mai multe despre aceste subiecte și de a aprofunda cunoștințele deținute. Programul va avea loc în perioada 25 august – 4 septembrie 2024 și oferă 15 burse ce acoperă costurile participării: cazare, mese în regim de demi-pensiune, vizite în locuri reprezentative pentru tematica abordată, precum și materiale promoționale.

Ediția din acest an va include vizite la Casa Memorială Elie Wiesel, Cartierul Evreiesc din Budapesta, Memorialul „Pantofi de-a lungul promenadei Dunării”, Complexul Muzeal Auschwitz-Birkenau, Cartierul Evreiesc Kazimierz din Cracovia și Fabrica lui Schindler. Participanții vor avea parte de activități diverse de tip team building, dezbateri, ateliere de lucru și sesiuni de informare.

Pe toată durata vizitei de studiu, grupul va fi însoțit de un profesor de specialitate care le va oferi toate informațiile cu privire la locurile vizitate, va facilita dezbateri tematice și îi va provoca să își dezvolte gândirea critică. După finalizarea programului, fiecare dintre cei 15 participanți vor organiza o activitate de diseminare a informațiilor dobândite în facultatea sau comunitatea din care provin.

Criterii de eligibilitate
• Programul este deschis studenților, masteranzilor și doctoranzilor care îndeplinesc următoarele condiții cumulative:
• au cetățenie română;
• au minim 20 ani și maxim 27 de ani împliniți în momentul începerii programului (25 august 2024)
• sunt actualmente studenți, masteranzi sau doctoranzi în mediul rural sau urban, în țară sau în străinătate, la orice profil de studiu;
• au un nivel avansat de cunoștințe în limba engleză;
• demonstrează interes față de tematica programului;
• sunt dispuși să organizeze minim o activitate de diseminare la final (articol, interviu, conferință

În urma evaluării aplicațiilor organizatorii vor selecta un număr de 15 participanți.

Cei interesați se pot înscrie online până pe data de 5 Iulie 2024, completând formularul disponibil aici: https://forms.office.com/r/TWDEr8SLvD
Informații complete despre program sunt disponibile pe romania.americancouncils.org

Persoană de contact: Iuniana Mîndru, Senior Program Coordinator
Telefon: 0741 740 301
Email: ewstudytour@americancouncils.org

Finanțatori:
Ambasada Statelor Unite în România, Institutul Polonez din București, Ambasada Republicii Federale Germania în România și Ambasada Statului Israel în România

Parteneri:
Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, Ambasada Republicii Austria în România, Forumul Cultural Austriac București – BMEIA, OeAD-GmbH – Austria’s Agency for Education and Internationalisation, Jewish Community Center Krakow, Holocaust Memorial Center – Budapest, Casa Memorială Elie Wiesel, Zizin, România Pozitivă, Radio România Cultural.