UAIC a organizat un Think Tank despre inovarea socială pentru consolidarea păcii

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) a organizat vineri, 14 iunie 2024, începând cu ora 9.00, la Cafeneaua Tafrali, un Think tank despre inovarea socială pentru consolidarea păcii. La eveniment au participat reprezentanți ai universității (studenți, profesori și cercetători), ai Primăriei Iași și ai societății civile (ADR-NE, Centrul de Informare Europe Direct Iaşi, Crucea Roșie Română, Fundaţia Comunitară Iaşi).

Discuțiile purtate în cadrul think tank-ului au avut ca scop identificarea de soluții inovatoare pentru a rezolva probleme actuale din societate, a încuraja relațiile pozitive între cetățeni și a rectifica nedreptățile, pentru a promova pacea și dezvoltarea socială într-un mod sustenabil. În acest context, participanții au împărtășit bune practici, acțiuni concrete întreprinse până acum și bariere întâlnite, precum și idei despre cum poate fi consolidată pacea incluzivă și durabilă prin inovare socială.

Evenimentul face parte dintr-o serie de evenimente la nivel european în cadrul Alianței Universitare Europene EC2U care vor avea loc și în alte șapte orașe europene: Coimbra (Portugalia), Jena (Germania), Linz (Austria), Pavia (Italia), Poitiers (Franța), Salamanca (Spania) și Turku (Finlanda), în universități care formează împreună consorțiul european EC2U – Campusul european al orașelor-universități.

Rezultatele tuturor grupurilor de reflecție vor fi prezentate la Forumul EC2U care va avea loc la Linz, în Austria, pe 23 octombrie 2024 și vor fi utilizate pentru a formula o recomandare politică comună care va contribui la consolidarea transferului de cunoștințe la nivel local și european și la abordarea în comun a provocărilor societale.