De 1 Iunie toți copiii vor beneficia de intrare liberă în Grădina Botanică a UAIC

De 1 Iunie toți copiii, elevii și studenții vor beneficia de intrare liberă în Grădina Botanică „Anastasie FĂTU” a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC). Cu acest prilej, aceștia vor putea participa la activități de educație ecologică și de cunoaștere a naturii, coordonate de profesori și studenți de la Facultatea de Biologie a UAIC.

Este o invitație să descoperim împreună forme de viață care se manifestă într-un spațiu urban mult mai variat decât ne putem imagina. Cunoscând mai bine lumea vie de dincolo de televizor, calculator, tabletă sau telefon, cărora le oferim aproape tot timpul nostru liber, avem șansa de a redescoperi frumusețea bucuriilor simple și dorința de a trăi în armonie cu natura.

Evenimentul va fi organizat între orele 10.00-14.00, în serele noi și în secțiile exterioare, unde vor fi expuse standuri expoziționale pentru vizitatorii de toate vârstele, care vor avea prilejul să descopere diverse aspecte ale biologiei macroscopice și microscopice.

De asemenea, membrii Asociației Studenților Biologi din Iaşi vor însoți participanții la activitățile din cadrul atelierelor de lucru și în tururile ghidate pentru cunoașterea speciilor de plante și animale, terestre și acvatice, din secțiile Grădinii Botanice „Anastasie FĂTU”.