Conferința Națională „Scriitură și experiență spirituală în spațiul românesc”

Conferința Națională Scriitură și experiență spirituală în spațiul românesc va fi organizată sâmbătă, 6 aprilie 2024, în Sala Vespasian Pella, Casa Universitarilor din Iași, Bulevardul Carol I, nr. 9, începând cu ora 10.00.

Evenimentul este organizat de Institutul pentru Studiul Valorilor și Spiritualității, Departamentul de Filosofie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Facultatea de Filosofie a Universității din București.

În cadrul conferinței vor fi discutate, în prima secțiune, aspecte legate de renașterea spirituală paisiană, de modelul de spiritualitate conturat în vatra spirituală a Sihăstriei, sau de receptarea scrierilor Sfântului Simeon Noul Teolog în spațiul românesc. În a doua secțiune vor fi puse în discuție orizonturile experienței spirituale din perspectiva valențelor scriiturii românești.

Organizatorii evenimentului sunt Dan Chițoiu și Corina Domnari, din partea Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, iar din partea Universității din București, Savu Totu și Marian Vild.