Programe si proiecte educaționale gratuite 2023-2024 prin programul Junior Achievement România

Junior Achievement (JA) este cea mai mare organizație de educație antreprenorială, economico-financiară și de orientare profesională din lume (prezentă în peste 100 de țări) și din România. Programele, proiectele și competițiile naționale și internaționale Junior Achievement de tip „learning by doing” și „project based” aduc în România o componentă de învățare practică și facilitează prin intermediul instituțiilor de învățământ interacțiunea tinerilor cu mediul economic, pentru a-i ajuta să-și dezvolte competențe necesare pentru viitoarea profesie.

Organizația internațională non-profit Junior Achievement (JA) România invită profesorii din cadrul Universității să beneficieze gratuit de programele, proiectele și competițiile educaționale, naționale și internaționale pentru anul academic 2023-2024!

Toate programele și proiectele JA oferă GRATUIT profesorilor un kit complet de materiale, acces la platforma de e-learning JA Learn™, certificate pentru profesori, elevi și studenți, traininguri și consultanță pentru profesori. Programele și proiectele (JA) sunt derulate în baza parteneriatului cu Ministerul Educației (protocol nr. 10184/14.05.2003).

Kitul JA de materiale educaționale practice și interactive, necesare desfășurării activităților cu studenții în format hibrid, în sala de curs/seminar sau online include gratuit:

a) suport de curs JA StartUp și alte materiale didactice pe platforma JA Learn™;

b) acces la platforma de training, consultanță de specialitate, webinare cu profesioniști din mediul de afaceri;

c) acces la Incubatorul de business (JA BizzFactory) și Incubatorul de locuri de muncă (Job Incubator).

d) program de practică pentru echivalarea perioadei obligatorii de practică studențească în mai multe domenii (realizarea unui proiect pilot de business legat de domeniul de studiu/profilul facultății).

Pași înscriere până pe 16.10.2023

1. Crearea unui cont nou de profesor pe site-ul https://jar.ro/inscriere

2. Efectuarea înscrierii online la disciplinele JA – generarea acordului electronic/formular de înscriere, completând informațiile despre școală, clase, număr estimativ de elevi, discipline alese, formă implementare etc., conform indicațiilor disponibile la https://jar.ro/utilizare-platforme și în contul profesorului.

Webinar pentru profesori: Prezentarea programelor, proiectelor și competițiilor JA România

28 septembrie, 15:00-16:00 – pentru confirmare completați formularul la https://jar.ro/webinare-2023

Programul JA Universitatea Antreprenorială

Prin programul Universitatea Antreprenorială, derulat cu susținerea Romanian-American Foundation, universitățile pot obține mini-granturi pentru implementarea activităților educaționale pe teme antreprenoriale și de inovare cu studenții.

Mai multe detalii despre calendar, criteriile de eligibilitate și pașii pentru aplicații sunt disponibile la: https://jar.ro/ja-univ-antr și vor fi prezentate și la webinar.