Programul de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan”

Agenția de Credite și Burse de Studii anunță lansarea programului de burse de cercetare și formare postuniversitară și postdoctorală „Vasile Pârvan” la Accademia di Romania din Roma și „Nicolae Iorga” la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția, instituite prin H.G. nr. 101/2002, modificată prin H.G. nr. 918/2011, pentru un număr de maximum 175 de luni de bursă, în limita bugetului aprobat.

Stagiile de bursă vor începe din luna ianuarie 2024.

Informații generale
• bursele “Vasile Pârvan” și “Nicolae Iorga” se acordă pentru următoarele domenii: istorie și științe sociale, arheologie, arhivistică, biblioteconomie, filologie clasică și modernă, istoria artei și arhitectură, literatură și studii literare, arte, științe economice și științe exacte;
• bursa se acordă pentru o perioadă de minimum două luni consecutive și maximum doi ani universitari consecutivi;
• Ministerul Educației, prin A.C.B.S., asigură o bursă de 800 de euro pe lună destinată asigurării cheltuielilor de întreținere în perioada stagiului de studii în străinătate (hrană, transport internațional, procurare de cărți și rechizite, asigurarea unor cheltuieli uzuale și, eventual, plata unor taxe școlare);
• Ministerul Afacerilor Externe asigură cazarea gratuită a bursierilor la Accademia di Romania din Roma sau la Istituto Romeno di Cultura e Ricerca Umanistica din Veneția și utilizarea spațiului de studiu și cercetare al celor două instituții.

Mai multe detalii despre condițiile de înscriere și participare, conținutul dosarului de candidatură și calendarul desfășurării concursului pot fi consultate aici.