Consorțiul FINANCEn_LAB, din care UAIC face parte, a implementat proiectul „Digital Simulator for Entrepreneurial Finance”

În perioada 1 martie 2021 – 31 iulie 2023, consorțiul FINANCEn_LAB a implementat proiectul „Digital Simulator for Entrepreneurial Finance”, acronim FINANCEn_LAB, numărul de referință – 2020-1-ES01-KA226-HE-095810.

Consorțiul FINANCEn_LAB este format din 6 parteneri din 4 țări ale UE, respectiv: Fundación Universitaria Iberoamericana (Spania), Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași (România), Uniwersytet Jana Kochanowskiego w Kielcach (Polonia), TVW GmbH (Germania), Fundación Centro de Investigación y Tecnología Industrial de Cantabria (Spania) și Universidad de Valladolid (Spania).

Proiectul vizează acoperirea deficitului de competențe financiare practice considerat ca o barieră critică pentru antreprenoriat. Scopul proiectului constă în dezvoltarea unor instrumente digitale interactive care să ajute antreprenorii potențiali și actuali, ca beneficiari finali, să-și dezvolte abilitățile și să dobândească cunoștințele practice necesare pentru a aplica în mod eficient pentru finanțare și pentru a-și gestiona situația financiară.

Acest proiect a primit finanțare în cadrul programului Erasmus +, Call 2020 Round 1 KA2 – Cooperation for innovation and the exchange of good practices, KA226 – Partnerships for Digital Education Readiness. Agenția națională a organizației solicitante este Servicio Español para la Internacionalización de la Educación (SEPIE).

Prima versiune a simulatorului digital este gata de testare. Cu acest instrument, studenții vor avea autonomie, dar și obligația de a studia materialele furnizate de profesor în platformă pentru a completa domeniile fiecărei etape a proiectului. Studentul poate deschide mai mult de un proiect simultan și poate face comparații între mai multe elemente în timpul procesului. Aveți ocazia să învățați folosind cazuri practice despre crowdfunding, business angels, bootstrapping, capital de risc, preseed, incubatoare, ofertă publică inițială și fonduri UE. După finalizarea unui caz practic, studenții vor primi un certificat.

Dacă sunteți interesat să testați simulatorul digital, vă rugăm să accesați următorul link:

https://sim.financenlab.com/?lang=en.