Studentă a UAIC, câștigătoarea bursei de studiu ,,Loredana Battaglia”

Anastasia BEJENARI, studentă în anul al doilea, studii de licență, specializarea Limba și literatura engleză – Limba și literatura italiană din cadrul Facultății de Litere a Universității ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), a fost desemnată câștigătoarea bursei de studiu ,,Loredana Battaglia” din acest an. Timp de o lună, studenta va urma un curs de vară de Limba și cultura  italiană  la Universitatea pentru Străini (Università per Stranieri) din Perugia, Italia.

Daniele BATTAGLIA, președintele Asociației „ALBA”, a oferit această bursă în cadrul unei ceremonii care a avut loc sâmbătă, 27 mai 2023, în Sala Seminar „Al. Dima” a UAIC.  Tot în cadrul acestei ceremonii, i-a fost înmânată diploma de merit și studentei Laura Raluca POPA, anul al doilea, programul de master Limbă, literatură și civilizație italiană, Facultatea  de Litere, care a beneficiat de bursa de studiu ,,Loredana Battaglia” în anul 2022.

La eveniment au fost prezenți Lect. univ. dr. Corina Gabriela BĂDELIȚĂ, Lect. univ. dr. Alin Titi CĂLIN – prodecanii Facultății de Litere a UAIC, alături de studenți și profesori din cadrul secției de Limba și literatura italiană a Catedrei de Limbi clasice, italiană, spaniolă.

Familia Battaglia, fondatoarea Asociaţiei „ALBA”, acordă de 15 ani burse private studenţilor de la Facultatea de Litere care studiază limba intaliană, în memoria Loredanei BATTAGLIA, fost lector italian în cadrul UAIC, între anii 2004 și 2007. Până în prezent, 29  de studenți ai UAIC au beneficiat de burse de studiu ,,Loredana Battaglia” la universități din Roma și Perugia, Italia.