Dezbaterea „Împreună pentru democrație: EUropa mea, viitorul mEU”

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Biroul Parlamentului European în România, în colaborare cu Centrul Europe Direct Iași organizează vineri, 28 aprilie 2023, ora 10.30, în Aula Magna „Mihai Eminescu”, dezbaterea „ÎMPREUNĂ PENTRU DEMOCRAȚIE: EUropa mea, viitorul mEU – O perspectivă a tinerilor asupra provocărilor cu care se confruntă UE”.

Evenimentul își propune să fie un dialog între tinerii participanți, reprezentanți ai Directoratului General pentru Comunicare al Parlamentului European și creatori de conținut, despre cele mai mari provocări cu care se confruntă democrația parlamentară europeană înainte de alegerile europene din 2024.  De asemenea, dialogul se va concentra pe beneficiile pe care democrația europeană le oferă tinerilor, importanța implicării și angajării în protejarea valorilor europene și a democrației, cât și încurajarea participării la alegerile europene.

Ce reprezintă Parlamentul European și democrația europeană? Care sunt opiniile tinerilor cu privire la subiecte de actualitate, cum ar fi războiul din Ucraina, schimbările climatice, politica de extindere a UE, digitalizarea, securitatea etc.? Se regăsesc ele în acțiunile Parlamentului European? Care sunt sursele de informare ale tinerilor în era digitală? Primesc ei informații corecte sau sunt vizați de dezinformare? sunt doar câteva dintre subiectele abordate în cadrul întâlnirii.

Dezbaterea are ca scop încurajarea tinerilor să-și spună poveștile și experiențele personale privind democrația europeană, să le ofere o platformă de discuții și să-i inspire să se implice în protejarea acesteia, dar și să disemineze mesajele și să-și exercite dreptul de vot la alegerile europene de anul viitor.

Cuvânt de bun venit

  • Mădălina MIHALACHE, Șefa Biroului Parlamentului European în România
  • Prof. univ. dr. Tudorel TOADER, Rector, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Keynote speech

  •  Stephen CLARK, Director, Directoratul-General pentru Comunicare, Parlamentul European

Invitați

  • Diana FILIMON, coordonator, Gen, Știri & președinte Asociația Apulum Forum
  • Alin CHIFOR, creator de conținut, Educația Juridică

Moderatoare: Oana TACHE, jurnalist și creator de conținut

Dacă ești tânăr și vrei să îți faci vocea auzită, să afli care sunt provocările și amenințările la adresa democrației parlamentare europene pentru tine, de ce este importantă aceasta și cum te poți implica în protejarea ei, te invităm să participi la dezbaterea „ÎMPREUNĂ PENTRU DEMOCRAȚIE: EUropa mea, viitorul mEU – O perspectivă a tinerilor asupra provocărilor cu care se confruntă UE”.

CE TREBUIE SĂ FACI ?

  •  ÎNSCRIE-TE AICI până în data de 27 aprilie și PREGĂTEȘTE-ȚI ÎNTREBĂRILE!
  • Trimite link-ul evenimentului și prietenilor tăi.
  • După eveniment, vei primi o diplomă de participare în format digital.
  • Accesul se va face începând cu ora 10.00, în data de 28 aprilie. Așteptăm cu nerăbdare să auzim părerile tale!