Gala pentru Demnitate: Ediția I

Asociația Moral Compass (Iași), în colaborare cu Facultatea de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Primăria Municipiului Iași și Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională organizează în data de 10 Decembrie 2022, ora 17.00, la Hotel Internațional din Iași, Gala pentru Demnitate.

Evenimentul reprezintă o celebrare a diversității în toate formele ei și un apel la demnitate, una dintre valorile de bază ale Asociației Moral Compass, în mod particular în contextul dizabilității și al condițiilor dizabilitante și are în vedere atingerea a trei obiective principale:

  • Lansarea volumului științific colectiv – Dizabilitatea: O abordare transdisciplinară (coord. Alexandra Maftei, Oana Dănilă, Alois Gherguț);
  • Decernarea Premiilor Ambasador pentru Demnitate (premierea oamenilor din județul Iași ce lucrează în sprijinul și pentru demnitatea persoanelor cu dizabilități (șapte categorii). Perioada de nominalizări s-a încheiat, finaliștii pot fi votați în perioada 2-8 decembrie aici: https://moralcompass.ro/voteaza/
  • Strângerea de fonduri pentru 1000 de ore de terapie destinate copiilor și adulților cu dizabilități și, mai ales, familiilor acestora (frați și părinți).

Pe lângă aceste momente, participanții la Gală se vor putea bucura de momente artistice (concert de pian, violoncel și flaut, spectacol de teatru), dar și de o licitație și concursuri.

Accesul este gratuit, în limita celor 125 de locuri disponibile. Persoanele interesate se pot înscrie la eveniment accesând următorul link: https://surveyhero.com/c/GalaptDemnitate

”Ne dorim ca această prima ediție a Galei pentru Demnitate să fie începutul unei călătorii frumoase și cu sens, prin care să ajungem la acei copii și adulți cu dizabilități care au nevoie de noi – și, mai ales, la frații și părinții care sunt parte a acestei experiențe. Toate momentele planificate în cadrul Galei pentru Demnitate au ca obiectiv final strângerea de fonduri pentru 1000 de ore de terapie destinate acestora. De altfel, în 2023, ne propunem să ajungem la cel puțin 100 de beneficiari din medii vulnerabile, pentru care terapia este esențială, însă lipsa resurselor – umane și financiare – nu o fac posibilă.”, au declarat organizatorii.

Persoanele care doresc să se implice în atingerea obiectivelor Galei – în calitate de sponsor, partener sau ambasador – poate contacta echipa Moral Compass via e-mail (moral.compass.ong@gmail.com) sau telefonic (0730589473 sau 0744400950).

Mai multe detalii despre eveniment găsiți la www.moralcompass.ro sau www.facebook.com/Moral.Compass.ONG