STARTUPPractice la UAIC

În weekendul 25-27 noiembrie 2022, 28 de studenți, masteranzi și doctoranzi de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași au experimentat ce înseamnă cariera de antreprenor alături de mentori, traineri și potențiali investitori.

Evenimentul a marcat încheierea Lunii Gândirii Antreprenoriale, patru săptămâni cu workshopuri, cursuri și evenimente extra-curriculare dedicate comunității UAIC interesată de antreprenoriat și educație antreprenorială.

STARTUPPractice la UAIC a oferit studenților posibilitatea de a parcurge un program intensiv, în urma căruia aceștia au avut șansa de a-și găsi co-fondatori și de a construi primul lor startup împreună.

Cele 6 echipe au fost premiate astfel:

  • Cel mai bun pitch

Supportly – “You bring Value to Me – Aducem profesorii și studenții mai aproape printr-un mediu digital.”

Fondatori: Anișoara-Naomi Ilisoi,  Lucian Stepanchevici,  Bogdan-Vasile Pînzaru,  Alexandru Uzun, Cristian Rotar

  • Cel mai inovativ startup

Cloud2Travel – Spațiu de co-working pe roți, care oferă o experiență unică pentru angajații pasionați de călătorii și lucrează de acasă. Promovăm socializarea și energia verde.

Fondatori: Petrov Victoria, Candu Cristina, Ignat Vlad-Constantin

  • Cel mai convingător startup

AjuKid  – Platformă online prin care părinții și copiii pot comunica cu specialiști din domeniu pentru a-și rezolva problemele relaționale.

Fondatori: Andrei Stancu, Cătălina Balțatu, Daniela Leu, Luminița Olariu

  • Startupul cu cel mai mare impact social

UNICLICK – Platforma creată de studenți pentru a ajuta viitori studenți în vederea orientării pentru studii și carieră.

Fondatori: Roxana Mocanu, Evelina Asaftei, Mihaela Izman, Valeria Grozavu, Robert Ursu

  • Startupul cu cel mai mare potențial de scalare

SporTeam – SporTeam, pentru ca nu poți face un sport de echipă de unul singur. Mobile app care unește persoanele ce sunt pasionate de același sport

Fondatori: Mirela Lungu, Mihaela Elisei, Alin Wang, Ștefania Sandu, Dragoș Paizan, Elena Chiorescu

  • Cel mai promițător startup

Creative Kids Hub – Centru de educație non- formală

Ajutăm copiii să iși identifice aptitudinile prin baterii de testare și le oferim o educație non- formală de calitate pentru dezvoltarea capabilităților transversale, folosind principiile educației STEAM.

Fondatori: Mălina Chelaru, Alexandra Matei, Elena Ichim, Diana-Erika Gubernat, Miriam Miron

Programul complet al evenimentului poate fi consultat aici: https://facebook.com/events/s/startuppractice-la-uaic/561422739066774/

Premierea a avut loc în VelinSPACE – cel mai nou spațiu din cadrul UAIC dedicat  antreprenoriatului și educației antreprenoriale în cadrul comunității academice. Felicitări tuturor participanților.

Evenimentul a fost organizat de către Societatea Antreprenorială Studențească  UAIC Iași, în cadrul proiectului BusinessHUB – Susținerea ecosistemului antreprenorial în rândul studenților și absolvenților Universității „Alexandru Ioan Cuza” din  Iași, cod CNFIS – FDI – 2022 – 0562, sub coordonarea lect. dr. univ. Patricea Elena Bertea.