Noaptea Albă a Galeriilor din Iași, 2022

După ce situația epidemiologică de anul trecut a necesitat amânarea evenimentului, Noaptea Albă a Galeriilor, organizată local de Asociația Culturală AltIași, se întoarce în galeriile de artă și spațiile expoziționale ieșene. Astfel, în perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2022, în intervalul orar 18:00-23:59, iubitorii de artă sunt așteptați de zeci de entuziaști voluntari NAG pentru a explora propunerile galeriilor locale.

Galerii participante / artiști/ expoziții:

Borderline Art Space (Carol I nr. 4, curtea interioară Habitat Proiect)
Mircea But – Night Mode

Galeria Aparte (Codrescu Teodor 6)
Absolvenți ai FAVD, UNAGE – Interstiții temporale. Situări private

Galeria ArtEast (Păcurari 108)
Gabriel Caloian – Anarchic Games

Galeriile de Artă ale Municipiului Iași „Dan Hatmanu” (Anastasie Panu 21)
Daniela Grapa – Imago Mundi

Galeria Th. Pallady (Lăpușneanu 7-9)
Bogdan Bârleanu – Expoziție de pictură

Galeria N. Tonitza (Lăpușneanu 7-9)
Ozolin Dușa – Fotografia – de la dorință la meșteșug

Greenhouse (St. Atanasie 25)
Cezar Lăzărescu – Halta CUG

Despre NAG

Noaptea Albă a Galeriilor este cel mai important eveniment cultural nocturn din România care a atras atenția marelui public asupra artelor contemporane și a tinerilor artiști. Noaptea Albă a Galeriilor a pus bazele unei platforme de promovare a artei contemporane și a tinerilor artiști români, atât prin încurajarea contactului dintre artiști și galerii sau spații dedicate artei contemporane, cât și prin prezentarea artiștilor unui public extins, căruia îi oferă în fiecare an oportunitatea de a descoperi arta generației din care face parte.

Despre Asociația Culturală AltIași

Asociația Culturală AltIași a apărut în anul 2011 ca o modalitate formală de recunoaștere și validare a unui proiect cultural susținut exclusiv prin voluntariat din Iași: site-ul AltIasi.ro, lansat pe 20 octombrie 2008. În decembrie 2015, Asociația Culturală AltIași a susținut deschiderea spațiului de artă contemporană Borderline Art Space, iar în 2016 a organizat prima ediție a Nopții Albe a Galeriilor în Iași. În 2018 a implementat un Ghid al Iașului multicultural, un proiect care urmărește să facă cunoscută identitatea multiculturală a orașului. Cel mai recent proiect național a constat în trimiterea către toate cele 6200 de școli din România a unui kit expozițional sub formă de ziar cu desenele lui Dan Perjovschi.