UAIC oferă 26 de burse studenților care se vor implica în activități de suport în realizarea de testimoniale și în organizarea de evenimete de carieră cu reprezentați ai angajatorilor

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași anunță deschiderea procedurii de recrutare și selecție a 26 de studenți care să se implice în oferirea de suport în realizarea de testimoniale, materiale de promovare și orientare în carieră la UAIC și facilitarea întâlnirilor dintre reprezentanții angajatorilor cu studenți UAIC, în cadrul proiectului Dezvoltarea relațiilor interinstituționale și a parteneriatelor cu mediul economico-social prin corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii, consilierea și orientarea în carieră (ACCESS 2.0), finanțat prin Fondul de Dezvoltare Instituțională (FDI) 2022.

Studenții înmatriculați la studii de licență, master sau doctorat, cu excepția celor de anul I licență, sunt invitați să participe la competiția în vederea desfășurării oferirii de suport în realizarea de testimoniale, materiale de promovare și orientare în carieră la UAIC și cu facilitarea întâlnirilor reprezentanților angajatorilor cu studenți UAIC, în cadrul proiectului Dezvoltarea relațiilor interinstituționale și a parteneriatelor cu mediul economico-social prin corelarea ofertei educaționale cu cererea pieței muncii, consilierea și orientarea în carieră (ACCESS 2.0).

Perioada dedicată activităților va fi 03 octombrie – 30 noiembrie 2022.

Studenții participanți la activitate vor beneficia de o bursă în valoare de 500 lei * 2 luni pentru activitățile care se vor desfășura în lunile octombrie și noiembrie 2022 (total 1000 lei).

Înscrierile se fac în două etape:

1. Completeze un formular online până la data de 22.09.2022, ora 16.00, la adresa: https://bit.ly/angajabilitate-uaic
2. Pregătirea și depunerea dosarului de înscriere pe care îl vor prezenta personal comisiei de selecție, în cadrul unei întâlniri la care vor fi invitați după prima etapă de selecție anunțată după completarea formularului online. Acest dosar va conține următoarele:

  • Cererea de solicitare a bursei, conform anexei
  • CV
  • Grila de autoevaluare, conform anexei (ATENȚIE! Grila de autoevaluare este echivalentă cu criteriile din formularul online, orice neconcordanță dintre răspunsurile date în formular și punctajul din grila de autoevaluare va fi penalizată)

Studenții care nu vor parcurge complet cele două etape ale procesului de înscriere vor fi descalificați. Dosarele incomplete vor fi descalificate.

Selecția celor 26 de studenți se va face în conformitate cu procedura privind acordarea burselor pentru studenții participanți la Activitatea 6: Testimoniale, materiale de promovare și orientare în carieră la UAIC în era post COVID și Activitatea A7. Facilitarea și cataliza întâlnirilor reprezentanților angajatorilor și studenților UAIC, prin dezvoltarea și operaționalizarea unor centre de interacțiune între studenți și angajatori la UAIC.

Mai multe detalii despre procedura de selecție și conținutul dosarului de participare puteți găsi aici.

Informații suplimentare pot fi obținute la adresa de email: diana.chihaia@uaic.ro