Conferință de lansare a proiectului FDI din cadrul Societății Antreprenoriale Studențești a UAIC

Marți, 19 aprilie 2022, la ora 14:30 va avea loc lansarea oficială a proiectului din cadrul SAS UAIC (Societatea Antreprenorială Studențească) câștigat la competiţia de proiecte finanţate din Fondul de Dezvoltare Instituţională destinat universităţilor de stat – FDI 2022, organizată de Ministerul Educației prin Consiliul Național pentru Finanțarea Învățământului Superior (CNFIS), pe domeniul 4: susținerea activităților societăților antreprenoriale studențești (SAS) din cadrul universităților.

În cadrul evenimentului, lect. dr. univ. Patricia Bertea va prezenta obiectivele proiectului și activitățile ce se vor desfășura în perioada aprilie – decembrie 2022. Astfel, în ceea ce privește activitățile, studenții care vor dori să exploreze antreprenoriatul ca opțiune de carieră vor avea posibilitatea de a participa în cadrul proiectului la cursuri de formare în 4 subdomenii:

  • Marketing Strategic pentru dezvoltarea și lansarea startupurilor;
  • Cum să obții investiții pentru startupul tău;
  • Creativitate în business;
  • Antreprenoriat Social.

De asemenea, proiectul își propune și dotarea unui BusinessHUB unde studenții pot lucra la startupurile lor, pot avea sesiuni de mentorat, participa la competiții de startupuri și la întâlniri cu antreprenori de succes.

La conferința de lansare, participanții vor avea posibilitatea să cunoască și un antreprenor ieșean, Ioana Luca, antreprenor întors din diaspora și care a reușit să construiască un business solid în ultimii doi ani, în ciuda efectelor negative ale pandemiei. Studenții vor putea pune întrebări și explora parcursul antreprenorial al invitatei, inclusiv să afle detalii legate de finanțarea businessului său care s-a realizat prin intermediul fondurilor dedicate exclusiv antreprenorilor din diaspora.

Studenții și toți cei interesați de activitățile SAS UAIC Iași sunt invitați să urmărească și conturile de Facebook, LinkedIn, Instagram și TikTok.

Conferința va avea loc în sala B618, corpul B al Universității (etajul 3) și va fi transmisă și live pe Facebook.  Accesul la conferință este asigurat atât pentru studenți și profesori, cât și pentru membri ai comunității de afaceri care doresc să se implice în proiect. Vă rugăm să vă înregistrați AICI.