Requiem pentru Ucraina

Joi, 14 aprilie 2022, la Ateneul Național din Iași va avea loc concertul vocal-simfonic „Requiem” de Wolfgang Amadeus Mozart.

Din distribuția concertului face parte și Iryna Poshtariuk, o soprană a Operei Naționale din Kiev, refugiată în România.

În ajunul Sfintelor Sărbători de Paști, Ateneul Național din Iași vă invită joi, 14 aprilie 2022, de la ora 19, în Sala Mare de Spectacole „Radu Beligan”, la un eveniment de o mare încărcătură spirituală, Requiem în re minor (KV 626) de Wolfgang Amadeus Mozart.

Concertul aduce în fața publicului o distribuție inedită: Iryna Poshtariuk, soprană a Operei Naționale Ucrainene din Kiev, refugiată în România, mezzosoprana Sorana Nastasiu, Opera Națională Română Iași, tenorul Andrei Fermeșanu, manager și solist al Operei ieșene și basul Ivan Dikusar, solist al aceleiași instituții.

„În aceste vremuri triste, dedicăm concertul tuturor civililor ce au căzut victime ale războiului din Ucraina, martiri ai patriei lor. Considerăm, totuși, un motiv de bucurie, în apropierea Sfintelor Sărbători de Paști, prezența în cadrul concertului a sopranei Iryna Poshtariuk, unul din artiștii ucraineni refugiați în România. Încă de la începutul acestei crize, Ateneul ieșean s-a arătat solidar cu artiștii din Ucraina, dar acesta este cel mai bun exemplu de sprijin pe care noi îl putem oferi acestora.” a declarat Andrei Apreotesei, managerul Ateneului Național din Iași.

La pupitrul dirijoral va evolua Virgil Popa, care va conduce un ansamblu format din Orchestra Tineret a Iașului, Corul Marii Uniri, și Corul de Copii al Municipiului Iași. Pregătirea muzicală a fost asigurată de Virgil Popa, dirijorul Orchestrei de Tineret a Iașului, de Andrei Fermeșanu, dirijorul Corului Marii Uniri și de Raluca Zaharia, dirijoarea Corului de Copii al Municipiului Iași.

Biletele pot fi achiziționate online, pe site-ul ateneuiasi.ro sau de la casieria Ateneului.