Liceenii iau contact cu antreprenoriatul la FEAA Iași în cadrul proiectului iXperiment

Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor (FEAA) este partener al iXperiment, primul accelerator de startupuri dedicat elevilor de liceu din România.

Programul iXperiment, susținut de Banca Transilvania și fondat de Mara Steiu, a fost lansat pentru prima dată în 2017, iar până în prezent peste 500 de elevi din Cluj, Oradea și București au lucrat la crearea de afaceri în domenii variate precum educație, tehnologie, sănătate și social.

Anul acesta acceleratorul ajunge pentru a doua oară la Iași, iar timp de 4 luni elevii vor avea interacțiuni cu mentori și traineri care îi vor ajuta să-și construiască propriile startupuri. Dintre antreprenorii care și-au confirmat deja implicarea în program menționăm pe Florin Cardasim, Georgiana Dragomir, Marius Lupu, Nicoleta Hrițcu, Alexandru Holicov, Armand Bertea și Dora Morhan.

Despre acest parteneriat, prof. univ. dr. Teodora Roman, decan al Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor, a declarat următoarele:

”Suntem bucuroși să putem interacționa cu liceenii și să putem să sprijinim contactul lor cu mediul antreprenorial. Felicităm echipa iXperiment pentru organizarea acestor acțiuni și, de asemenea, antreprenorii care au ales să fie parte din program, o parte dintre ei făcând chiar parte din comunitatea Alumni FEAA Iași.  Cu siguranță o astfel de experiență va ajuta liceenii să înțeleagă mai bine ceea ce înseamnă discipline de business și economie și sperăm că ne vor alege în viitor ca parte din educația lor academică.”

iXperiment debutează la Iași pe 1 aprilie cu activități desfășurate la FEAA Iași în B618 Creative Business Lab și Sala Google. Evenimentul se va desfășura conform următoarei structuri:

  • Ideate – Introducere în lumea antreprenoriatului (Design Thinking, Lean Startups), identificarea și înțelegerea unei probleme pe piață, teambuilding
  • Innovate – Segmentarea pieței, empatizare cu userii potențiali, inovație și crearea unor prototipuri
  • Initiate – Testarea prototipurilor pe piață, instrumente financiare pentru start-up-uri
  • Iterate – Marketing, prezentări în fața investitorilor (pitching)

Este de asemenea important de menționat că acceleratorul iXperiment în Iași este organizat de o echipă formată din studenți din cadrul Universității A.I. Cuza Iași:

– Horia Dragoslav – manager de eveniment, student la specializarea Marketing la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

– Ștefana Daniela Popa – membru echipă Social Media & PR, studentă student la specializarea Marketing la Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor

– Mara Todirică – membru echipă – facilitator – Comunicare și Relații Publice la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice

– Andra Turcu – membru echipă – facilitator- Comunicare și Relații Publice la Facultatea de Filosofie şi Ştiinţe Social – Politice

– Răzvan Mereuță – membru echipă foto-video – Facultatea de Educație fizică și sport

– Ariana Marinescu – membru echipă foto-video – Facultatea de Educație fizică și sport

Acestora li s-a alăturat și Nicolae Irimia, elev la Colegiul Național Emil Racoviță.

Din partea Facultății de Economie și Administrarea Afacerilor evenimentul este coordonat de lect. dr. univ. Patricia Bertea, iar facilitatorii pentru workshopuri vor fi absolvenți, respectivi studenți FEAA Iași.

Pentru mai multe detalii vă invităm să urmăriți pagina de Facebook: https://www.facebook.com/theixperiment