Volum de studii in memoriam Octavian-Nicolae Bounegru publicat la o prestigioasă editură din Germania

Volumul „Persevera lucere. Studia in memoriam Octaviani Bounegru” ce cuprinde studii în memoria lui Octavian-Nicolae Bounegru, profesor al Facultății de Istorie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, plecat dintre noi acum 2 ani, a apărut la prestigioasa editură Harrassowitz din Wiesbaden, Germania. Volumul este editat de prof. univ. dr. Lucrețiu Mihăilescu-Bârliba, Decanu Facultății de Istorie împreună cu CS III dr. Iulia Dumitrache din cadrul Institutului de Cercetări Interdisciplinare (ICI) – Domeniul Științe, Centrul de Cercetare ArheoInvest.

Lucrarea conține studii de istorie economică și socială, arheologie și istoria arheologiei, epifgrafie și papirologie, numismatică și epigrafie (toate regăsindu-se în preocupările profesorului Bounegru), cu contribuții nu numai din istoria antică, ci și din istoria medievală și modernă.

Întrucat profesorul Octavian-Nicolae Bounegru a fost nu numai o personalitate marcantă a Facultătii de Istorie, ci și un adevărat descoperitor (a gasit cripta martirilor Epictet si Astion de la Halmyris – Murighiol), volumul conține studii care prezintă noi izvoare (inscripții, sigilii, papyri, ceramică, alte materiale arheologice) sau care reconsideră surse deja editate și le repun în circulație.

Lucrarea prezintă numeroase elemente de noutate, la realizarea acesteia contribuind profesori și cercetători din Franța, Germania, Austria, Marea Britanie, Israel precum și foști studenți, colegi sau discipoli ai profesorului Octavian-Nicolae Bounegru.

Detalii despre volum puteți găsi pe pagina oficială a Editurii Harrassowitz.