Expoziție de ciuperci comestibile și toxice la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” a UAIC

Specialiști de la Grădina Botanică „Anastasie Fătu” și din cadrul Laboratorului de Cercetare a Fungilor de la Facultatea de Biologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează expoziția cu specii de ciuperci comestibile și toxice, colectate din secțiile grădinii botanice, pădurile din împrejurimile municipiului Iași și din zona montană a județelor Neamț și Suceava.

Începând de sâmbătă, 9 octombrie 2021, ora 10.00, până duminică, 10 octombrie 2021, ora 19.00, vor fi prezentate eșantioane proaspete din specii cunoscute sau mai puțin cunoscute, care surprind prin forme, dimensiuni, culori, dar și prin importanța alimentară, farmaceutică și ecologică în cadrul ecosistemelor în care cresc. Speciile vor fi însoțite de diagnoze în care sunt explicate principalele caractere ce permit evitarea confuziilor între ciupercile comestibile și cele toxice.

Expoziția poate fi vizitată pe aleea din secția Ornamentală (în fața corpului administrativ), prețul de intrare este de 10,00 lei, iar pentru grupurile organizate este de 5,00 lei. Fotografiatul este liber.