Proiectul „Start experienţă – START.EXE” a început înscrierea studenților în grupul țintă pentru anul II de proiect

Studenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC) pot depune, în perioada 05 octombrie – 24 octombrie 2021, dosarul de candidatură pentru înscrierea în grupul țintă al proiectului „Start experienţă – START.EXE”, POCU/626/6/13/130654, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Studenții selectați în cadrul proiectului „Start experienţă – START.EXE” vor beneficia de sprijin pentru tranziţia de la şcoală la viaţa activă, prin dobândirea de competenţe practice, în vederea creşterii oportunităţilor de angajare. Toţi membrii grupului ţintă vor beneficia de servicii de informare, consiliere și orientare profesională pentru dobândirea de competențe transversale corelate cu necesitățile pieței muncii şi vor participa la stagii de practică, care vor fi corelate cu planurile de învăţământ pentru fiecare facultate.

Dosarele de candidatură se pot depune fizic, în perioada 05 octombrie – 24 octombrie 2021, la intrarea în clădirea UAIC de pe strada Lascăr Catargi nr. 54, unde va fi amplasat un recipient special. De asemenea, dosarele se pot depune și electronic, la adresa start.exe@uaic.ro, până la data de 24 octombrie 2021, urmând a fi depuse în format fizic conform metodologiei de selecție.

Candidații selectați vor pacurge două module de formare în cadrul proiectului „Start experienţă – START.EXE”. Primul modul constă în participarea la sesiuni de training precum „Managementul carierei”, dar și la un bootcamp cu o durată de 3 zile, dedicat orientării în carieră. Cel de-al doilea modul presupune participarea la sesiunea de training „Formare de competențe antreprenoriale” care va include și un training cu tema „Educație juridică în antreprenoriat”, întocmirea unui plan de afaceri și participarea la concursul de planuri de afaceri. În urma participării la concurs vor fi premiate 20 planuri de afaceri, realizate individual sau în grup, cu câte un premiu în valoare de 3.000 de lei fiecare. De asemenea, studenții din grupul țintă vor efectua un stagiu de practică la una dintre companiile din România partenere în cadrul proiectului, vor participa la evenimente de carieră și se vor putea înscrie pentru unul dintre stagiile de practică oferite de companii din străinătate.

Pentru a afla mai mute detalii despre proiect și oportunitățile oferite în cadrul acestuia, invităm studenții interesați să participe la evenimentul on-line organizat în data de 11.10.2021 începând cu ora 18.00. Link-ul de conectare la eveniment este disponibil AICI.

Calendar de selecție a grupului țintă în cadrul proiectului Start experiență – START.EXE –  POCU/626/6/13/130654

  • 01 octombrie – 24 octombrie 2021  – Informarea studenților
  • 05 octombrie – 24 octombrie 2021 – Depunerea dosarelor de candidatură

Dosarele de candidatură se vor depune electronic până la data de 24.10.2021 prin completarea formularului de înscriere și a documentelor care alcătuiesc dosarul de înscriere și transmiterea acestora pe e-mail, semnate olograf și scanate la adresa start.exe@uaic.ro sau se vor depune fizic (de luni până vineri, în intervalul 08:00 – 16:00)la Clădirea Universității de pe strada Lascăr Catargi nr. 54, Iași, la intrarea în sediu, unde este o cutie specială pentru depunerea dosarelor de candidatură.

  • 18 octombrie – 20 octombrie 2021 – Verificarea eligibilității, a dosarelor de candidatură și definitivarea listelor de candidați (Etapa I pentru dosarele de candidatura depuse până la data de 15.10.2021).
  • 25 octombrie – 28 octombrie 2021 – Verificarea eligibilității, a dosarelor de candidatură și definitivarea listelor de candidați (Etapa II pentru dosarele de candidatura depuse până la data de 24.10.2021).
  • 20 octombrie 2021 – Comunicarea rezultatelor (Etapa I pentru dosarele de candidatura depuse până la data de 15.10.2021)
  • 28 octombrie 2021 – Comunicarea rezultatelor (Etapa II pentru dosarele de candidatura depuse până la data de 24.10.2021)

Selecția grupului țintă se realizează conform metodologiei. Rezultatele vor fi comunicate individual fiecărui candidat, pe adresa de e-mail a acestuia, furnizată la înscriere. Depunerea contestaţiilor se face în termen de 24 de ore de la comunicarea rezultatelor preliminare, pe adresa de e-mail start.exe@uaic.ro. Eventualele contestații se rezolvă de către comisia de contestații, în termen de 24 de ore de la depunere. Documentele necesare și alte informații sunt disponibile AICI.

Pentru detalii despre proiect şi informaţii suplimentare cu privire la grupul ţintă al proiectului, vă rugăm să ne contactaţi pe adresa de email start.exe@uaic.ro.