Acceleratorul de implicare civică pentru tineri

Ce este Acceleratorul de implicare civică pentru tineri? O inițiativă a Societății Academice din România, în parteneriat cu Asociația pentru Dezvoltare Activă, de transformare a 24 de tineri cu vârste între 15 și 26 de ani în lideri civici ai comunității lor.

Ești nemulțumit de cum își fac treaba autoritățile locale sau vrei să promovezi o inițiativă de a schimba în bine comunitatea? Atunci locul tău este alături de noi! Tu vei aplica la CivicAcc. cu o problemă pe care vrei să o rezolvi în localitatea ta de intervenție, iar noi te vom ajuta cu formare inițială și continuă, mentorat, coaching și instrumentele necesare pentru ca tu să schimbi în bine comunitatea.

Ca să te poți înscrie în CivicAcc, trebuie:

  • … să ai cel puțin 15 și cel mult 26 de ani la data de 1 iulie 2021;
  • … ca inițiativa ta să se desfășoare în mediul rural sau în urbanul mic (localitatea de intervenție să fie o comună, un oraș sau municipiu cu sub 50.000 de locuitori);
  • … să provii din localitatea de intervenție sau să locuiești/studiezi acolo.

Sunt invitați să aplice atât tinerii care locuiesc și studiază în comune, orașe sau municipii cu sub 50.000 de locuitori, cât și cei care provin de acolo, dar acum se află în urbanul mare la muncă sau studii, cât timp își propun să schimbe în bine comunitatea din care provin.

Detalii despre cum puteți aplica aici.

Totodată, puteți consulta apelul de selecție și pe pagina de Facebook.