Rezultate meritorii ale echipelor UAIC la tabăra online de algoritmică și programare de la Moscova

Echipele UAIC-InfinityWar şi UAIC-Lynx au participat online, între 28 Noiembrie şi 5 Decembrie 2020 la tabăra de algoritmică şi programare de la Moscova, organizată de Moscow Workshops în colaborare cu Moscow Institute of Physics and Technology – MIPT şi ITMO University.

Pe clasamentul cumulat al concursurilor, echipele UAIC ocupă poziţiile 4 şi 11 între cele 27 echipe de la divizia B. La upsolving, adică rezolvarea problemelor după concursuri folosind indicaţiile de la cursuri, şi mai bine: au obținut poziţiile 3 şi 14 dintre 93 echipe pe clasamentul comun al diviziilor A şi B, rezolvând problemele de la ambele divizii, în total 74 şi respectiv 62 probleme.

Mulţumiri celor de la Mambu pentru susţinerea constantă a echipelor Universităţii la aceste tabere, prin asigurarea costurilor de participare şi premierea echipei InfinityWar, dar şi ARLC pentru colaborarea fără de care nu am fi reuşit.

UAIC InfinityWar: Sebastian Ciobanu anul 3, Vlad Teodorescu an 2, Alexandru Oloieri din anul 3.

Echipa a fost selectată în februarie 2020, după 4 concursuri individuale, în aprilie 2020 ar fi trebuit să participe la tabară de primavara la Moscova, dar toate pregătirile erau făcute, inclusiv biletele de avion cumparate, restricţiile de circulaţie nu au permis deplasarea fizică şi a fost amânată pentru toamnă.

Echipa UAIC-Lynx: Andrei Arhire an 2, Iulian Oleniuc anul 1, Razvan Panaite anul 1.

În final participarea a fost posibilă în toamnă doar online, dar să privim şi partea bună a lucrurilor! Costurile fiind astfel reduse, am putut participa şi cu a doua echipă, care, cu acodrul echipelor mai bine clasate InfinityWar şi NoFear (Alex Cojocariu, Ramona Albert şi Adrian Gotca) a fost aleasă dintre studenţii mai tineri şi de perspectivă ai facultăţii. Echipa s-a ridicat la nivelul aşteptărilor şi sperăm ca în anii următori să-i vedem participând la tabere şi la divizia A!

Clasamentul cumulat după concursuri:

http://moscow2020.workshops.it-edu.mipt.ru/index.cgi?data=macros/bmresults&menu=index&head=index&round=22&sbname=mipt2020n&class=mipt2020n&rid=1

 

Clasamentul ceva mai complet după upsolving:

http://students.info.uaic.ro/~paul.diac/icpc/2020/mipt/MIPT_2020fall_upsolving.pdf

 

Sezonul ICPC de anul acesta începe în curând, pe 12 decembrie, succes tuturor!