OVAL (DE) / Live Streaming / Concert de muzică electronică

Asociația Compania FaPt și Centrul Cultural German Iași invită iubitorii muzicii electronice, pe 19 noiembrie, începând cu ora 21:00, la o întâlnire de calibru cu MARKUS POPP aka OVAL (Germania), emblema mișcării “glitch”, în care sound-urile electronice şi artele vizuale se vor contopi într-un mix artistic atemporal.

Concertul va putea fi urmărit gratuit prin live streaming pe YouTube, accesând link-ul: https://youtu.be/z3rcjxpUMo4

În cadrul concertului OVAL va lansa o nouă versiune complet actualizată a albumului său din 2020 „Scis” (ritmuri avansate, sunete noi și piese improvizate). Cu acest prilej, OVAL face echipă cu MODELLOGIA, care contribuie cu un amestec ultra-dinamic și colorat de animație 3D, grafică în mișcare, filme retro puternic procesate, imagini și jocuri video estetice. MODELLOGIA fuzionează multe narațiuni vizuale diverse într-un flux de imagini stimulant și postorganic, completând armonios complexitatea exaltantă a pieselor OVAL.

OVAL este una dintre cele mai prolifice și influente forțe creative din muzica electronică contemporană, un adevărat vizionar al muzicii digitale. Cu un instinct incontestabil pentru tonuri vibrante, energice sau contemplative și cu o versatilitate uimitoare, pionierul mișcării “glitch” continua să inspire și să provoace generații de producători muzicali. Fiecare album este o celebrare unică a inovației, abilității și sensibilității, artistul continuând să reinventeze muzica, cu entuziasm și măiestrie, îmbinând tehnologia avansată cu muzicalitatea convingătoare. Nimeni nu face muzică atât de bine folosind computerul, cum o face el.

Rafinându-și continuu stilul ușor recognoscibil, OVAL s-a implicat  în numeroase proiecte, în cadrul cărora a colaborat cu artiști renumiți din toată lumea: Björk, Ryuichi Sakamoto, Apparat, Tortoise, Mouse on Mars, Warren Suicide, Squarepusher, Microstoria (un duo cu Jan St. Werner / Mouse On Mars) și SO (cu compozitorul japonez Eriko Toyoda), Jim O’Rourke, Pizzicato 5, Gastr Del Sol și mulți alții.