Eveniment cultural online organizat de Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iași

2020, an al pandemiei, se descrie și prin numeroase pierderi constatate în cadrul planului educațional românesc. Cu toate acestea, Asociația Tineretul ONU din România – Filiala Iași, promotor al valorilor ONU în România, pune la dispoziția tinerilor un eveniment online care caută să depășească barierele naționale, și să implice și comunitatea internațională.

„Talking without Borders”, eveniment desfășurat pe cunoscuta platformă Zoom, se rezumă la un mozaic multicultural clădit dintr-o varietate de ateliere, înglobate în zilele de 22 și de 23 august.

În cadrul proiectului vorbitori experimentați, respect nativi, ai limbii alese de participant în formularul de înscriere vor putea răspunde întrebărilor și ajuta oameni să își îmbunătățească abilitățile de vorbire.

Doritorii pot alege dintr-o gamă variată: finlandeză, engleză, germană, franceză, rusă, italiană, spaniolă, chineză, japoneză, română, greacă, iar fiecare atelier va dura 45 de minute.

Începutul unui atelier va fi marcat de informații legate de limba și cultura vorbitorului. Această introducere va fi urmată de aprofundarea limbii sau de noțiuni introductive ale acesteia, în funcție de alegere. Așadar, pentru limbi precum germana, engleza, franceza va fi posibilă optarea pentru categoria intermediarilor sau cea a fluenților.

Așadar, „Talking without Borders” oferă tinerilor posibilitatea de a învăța lucruri noi și de a câștiga mai multă încredere în propria persoană. Datorită internetului și a oamenilor pot fi create impulsuri care deschid noi oportunități. Astfel, o limbă străină devine mai mult decât o curiozitate, și anume un mod de a te cunoaște pe tine însuți.

 

Date de contact:

iasi@unyouth.ro

Pentru mai multe detalii accesați: Talking without Borders