Studenții UAIC invitați la întâlniri on-line cu profesioniști ai mediului de afaceri

Prin intermediul proiectului „Prin incluziune și echitate spre succes. E șansa ta!” (CNFIS-FDI-2020-0598), Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza” din Iași organizează, în perioada 22-26 iunie 2020, mai multe întâlniri on-line cu specialişti din diferite domenii de activitate.

Astfel, sunt așteptați să se înscrie la aceste evenimente toți studenții, la nivel licență, master sau doctorat, interesați de sfera business-ului precum și a oportunităților de carieră pe care un proaspăt absolvent le poate explora. Discuțiile sunt îndreptate înspre mediul de afaceri (pornirea propriei afaceri), prezentarea unor companii, intershipuri sau stagii de practică, angajabilitatea studenților,  oportunitățile de promovare în carieră și dezvoltarea în carieră.

Sesiunile de training-uri vor fi susţinute de specialişti din domeniul economic sau oameni de afaceri cu viziune antreprenorialǎ şi cu o bogată experienţǎ:

– domnul Vițelaru Neculai – Vicepreședinte CNIPMMR și Președinte al Patronatul Județean al IMM Iași
– domnul Juravle Daniel – Șef Birou Cooperare Economică – Primăria Iași
– domnul Nistor Cristian – Brand Manager SCC România
– domnul Ivănescu George – Director general SC Build Corp S.R.L.
– domnul Cocis Sorin – BRD – Groupe Societe Generale, Expert Regional Fonduri Europene, programe Guvernamentale și Parteneriate – Regiunea Nord Est

Susținut printr-un grant al Fondului de Dezvoltare Instituțională (FDI-2020), proiectul „Prin incluziune și echitate spre succes. E șansa ta!” are ca obiectiv creșterea echității sociale prin facilitarea incluziunii sociale și sporirea accesului la învățământul superior pentru elevii defavorizați, precum și îmbunătățirea relevanței pe piața forței de muncă a învățământului terțiar, prin acțiuni de formare comune și stagii de practică în mediul economic oferite studenților din toate facultățile UAIC.

Mai multe detalii despre programul întâlnirilor găsiți aici.