Programul de traininguri „NEXT STEP”, creat în urma unei vizite a studenților UAIC la compania Endava

Absolvenții Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași se vor putea implica în formarea actualilor studenți printr-un concept nou de traininguri, creat de Biroul Alumni și inserție pe piața muncii. Începând din această vară, studenții interesați vor putea participa la programul „NEXT STEP. Traininguri realizat de alumni UAIC”, care implică diferite activități de orientare profesională, susținute foști studenți ai UAIC, actuali profesioniști în domeniile lor de activitate.

Marți, 25 iunie 2019, de la ora 14:30, studenții UAIC au participat la o sesiune de training pilot, dedicată introducerii în utilizarea corectă a platformei online LinkedIn, susținută de Elena Marciuc, absolventă a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației, în prezent specialist în recrutare la compania Endava.

„Participanții au fost extrem de încântați de experiență și de interacțiunea cu trainerul la sediul companiei, ceea ce ne-a confirmat că putem să extindem ideea și spre alte companii și alte teme interesante pentru studenți”, a declarat Șerban Vornicu, coordonatorul Biroului Alumni și inserție pe piața muncii.

Astfel, în urma vizitei studenților UAIC la compania Endava, a fost lansat conceptul „Next Step. Traininguri realizate de Alumni UAIC”. Pentru studenții participanți, experiențele acestea vor avea duble beneficii – atât prin informațiile pe care le vor dobândi, cât și prin posibilitatea de a vizita o companie, a simți pulsul real al vieții după facultate și a înțelege direct de la sursă cum gândesc și ce evaluează angajatorii la viitorii lor colegi.

Trainingurile vor fi organizate cu frecvență lunară, iar în prezent deja există Alumni din companii partenere ale UAIC, care și-au arătat interesul de a se implica în viața universității, împărtășind celor care acum sunt în amfiteatre din experiența și cunoștințele lor

La traininguri vor participa cu prioritate studenții înscriși în cadrul proiectului Expert (detalii și înscrieri, aici), însă fiecare sesiune este deschisă întregii comunități de studenți UAIC, în limita locurilor disponibile.

Programul „NEXT STEP. Traininguri realizat de alumni UAIC” face parte din componenta de activitate Alumni Education și este dezvoltat de Biroul alumni și inserție pe piața muncii, din cadrul Serviciului pentru Studenți, Orientare în Carieră și Inserție Profesională și Alumni, cu sprijinul și implicarea directă a membrilor Comunității Alumni UAIC.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.