AIESEC Iași anunță parteneriatul cu Erasmus+ pentru programele Global Volunteer și Global Entrepreneur

Global Volunteer este programul de voluntariat internațional care le oferă șansa tinerilor cu vârste între 18 și 30 de ani să aibă parte de o experiență memorabilă, în timp ce călătoresc într-o altă țară și aduc un impact pozitiv în cadrul comunităților în care sunt integrați.

Toate oportunitățile rulate în program au la bază unul dintre cele 17 obiective de dezvoltare durabilă stabilite de ONU. Acestea presupun activități care să contribuie la educația copiilor, reducerea inegalităților și creșterea gradului de conștientizare al oamenilor cu privire la sănătate și importanța mediului înconjurător.

Gabriela Brăneanu a fost voluntar în India și a contribuit la îmbunătățirea educației din India. “Am mers în voluntariat în India pentru a-mi demonstra mie că pot duce până la capăt o experiență de tipul acesta. Am căutat copii pe care să îî învățăm engleză prin cartierele sărace. Am început cu 5, dar în următoarea zi am ajuns la 100. Experiența mea nu ar fi fost la fel fără ajutorul celor din AIESEC India.”

Global Entrepreneur este programul de internship internațional care le oferă oportunitatea tinerilor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani de a avea parte de o experiență profesională în cadrul unui start-up sau al unei companii, fără a fi necesară o astfel de experiență anterioară. Principalele domenii în care sunt disponibile astfel de oportunități sunt: Marketing, IT, BA, Graphic Design, Sales, Engineering.

Irina Pavel a fost în Egipt într-un internship pe Inginerie și și-a petrecut 2 luni într-un start-up din Cairo. Irina spune despre Egipt: ” Șocul cel mai mare de care am avut parte a fost haosul: începând cu traficul și terminând cu orarul. Dar ai nevoie de haos ca să dai naștere unei stele dansatoare. Și așa aș descrie Cairo, capitala Egiptului. Egiptul nu este numai despre piramide și Tutankhamon, este despre răsărituri și apusuri peste Nil, despre deșert, despre oameni, despre cultură.”

AIESEC are la momentul actual 3 parteneriate active cu Erasmus+ Practică la nivelul Facultății de Economie și Administrare a Afacerilor, Facultății de Psihologie și Facultății de Informatică. Aceste parteneriate asigură finanțare prin intermediul Erasmus+ pentru ambele tipuri de oportunități.

Vrei să fii următoarea persoană care împărtășește din experiența sa? Implică-te în schimbarea lumii chiar aici: aiesec.org

Leave a Reply

Your email address will not be published.