Dezbateri (Inter)culturale: România la ceas aniversar – perspectiva interculturală

Studenții de la toate facultățile Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (atât cetățeni români, cât și cei străini) sunt invitați să participe la sesiunea de Dezbateri (Inter)culturale ce va avea loc  joi, 29.11.2018orele 20:00-22:00, în Amfiteatrul MK (corpul A). Tema săptămânii acesteia este reprezentată de „România la ceas aniversar – perspectiva interculturală” în acord cu Centenarul și sărbătoarea de 1 Decembrie ce se apropie.

Activitatea extra-curriculară Dezbateri (Inter)culturale are ca scop dobândirea practicii de argumentare în secolul globalizării, când diversitatea culturală este din ce în ce mai mare. În cadrul acestor întruniri, studenții UAIC pot intra în dialog cu privire la cultura unei țări/ unui oraș, sau cu privire la comportamentul și semnificația limbajului la nivel intercultural. Pentru studentul ieșean venit din alt colț al României, sau pentru studenții altor țări, aceste Dezbateri constituie poarta deschisă pentru susținerea propriului punct de vedere și pentru cunoașterea cât mai concretă din cultura românească și cea internațională. Totodată, așteptăm de la studenții străini, informații din cultura din care provin, pentru o mai bună integrare socială în epoca multiculturală. Pentru dezbaterile săptămânale vor fi analizate diverse teme cu dimensiune practică și necesară vieții actuale.

Dezbaterile (Inter)culturale vin în ajutorul studenților pentru ca aceștia să-și dezvolte abilitatea de argumentare și orizontul intercultural. Evenimentul este organizat și moderat de Eugenia Zaițev, Facultatea de Filosofie și Științe Social-Politice.

Leave a Reply

Your email address will not be published.