Sănătatea emoțională este la fel de importantă ca cea fizică. Pentru al doilea an la rând, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” organizează o săptămână de activități pentru studenți și angajați, dedicate mai bunei înțelegeri și îmbunătățirii sănătății emoționale. „Mental Health Awareness Week” va avea loc în perioada 14-18 mai 2018, sub coordonarea Departamentul Servicii pentru Studenți și Absolvenți.
În această perioadă vei putea participa la un training de gestionare a situațiilor dificile, la mărturii ale persoanelor care se confruntă cu anxietatea și atacuri de panică, la o prezentare a serviciilor dedicate din campus, precum și o serie de alte activități gândite pentru tine.
Sănătatea emoțională și starea de bine nu înseamnă doar să nu ai probleme psihice. Are legătură cu felul în care te simți și gândești și mai înseamnă să:
- Simți că poți să faci față situațiilor dificile;
- Îți poți împlini potențialul (să te poți implica deplin în ceva, fără să simți cum trece timpul, să ai realizări în acel domeniu și acel ceva să fie o activitate cu sens pentru tine);
- Poți iniția și menține relații armonioase cu ceilalți – la facultate, în familie, cu prietenii.
Astfel, pe parcursul săptămânii vor avea loc mai multe prezentări pe tema sănătății emoționale și stării de bine în facultățile UAIC. Dacă vrei să venim și la tine la seminar, trimite-ne un e-mail pe servicii.studenti@uaic.ro.
Marți, 15 mai, 10.00 – 12.00: training pentru studenți Reziliența – cum să mă descurc când dau de greu. Te poți înscrie gratuit aici: tinyurl.com/TrainingRezilienta.
Miercuri, 16 mai, 18.00 – 19.30: Panel de discuții „E OK să ceri ajutorul” – un eveniment ce reunește mărturii personale ale unor persoane care s-au confruntat sau se confruntă cu crize de anxietate și alte dificultăți emoționale, precum și discuții cu psihologi. Evenimentul va avea loc în Sala Ferdinand, (Corp A, Rectorat). Te poți înscrie gratuit aici: tinyurl.com/PanelDiscutii
- Delia Cazamir – Cum m-au „ajutat” atacurile de panică să mă dezvolt personal
- Mihaela Cenușă, psiholog, Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” – Cabinetul de consiliere mereu plin: cererea de ajutor ca un act de curaj
- Georgiana Colipcă – Ceilalți au reușit. Eu nu! Ce mă fac?
- Irina Șubredu, psiholog, DSSA – Biblioterapia: cum mă ajută cărțile să fac față dificultăților
- Diana Teodorescu, psihoterapeut Psychology Center: M-am pierdut. Cum mă regasesc?
Joi, 17 mai, 8.30 – 9.30: Wellbeing breakfast, o activitate dedicată angajaților UAIC. Pentru a putea acorda atenție stării de bine a studenților, este important ca angajații să aibă grijă de propria stare de bine.
Vineri, 18 mai: Random Acts of Kindness Day. Te provocăm ca în această zi să faci mici acte de bunătate (să lași bani în tonomatul de cafea, astfel încât următoarea persoană să primească o cafea gratis, să xeroxezi cursurile cu un exemplar în plus pentru cineva care știi că are nevoie de ele, să trimiți mamei un sms afectuos, așa cum știi că așteaptă etc.). Așteptăm poveștile tale (însoțite eventual de poze) pe servicii.studenti@uaic.ro sau pe pagina de Facebook a Departamentului: https://www.facebook.com/DSSAdinUAIC/
Tot pe pagina de Facebook vor fi postate toată săptămâna informații despre sănătatea emoțională și starea de bine.
Sănătatea ta emoțională este importantă: ai grijă de ea!